Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Το Κέντρο Αρχειοθέτησης ClassNK (NKAC) αναβαθμίστηκε

0classNK logo

Ο Νηογνώμονας ClassNK έχει πραγματοποιήσει ενημερώσεις συστήματος και την αναθεώρηση της διαδικασίας αίτησης για τη βελτίωση της ευκολίας του Κέντρου Αρχειοθέτησης ClassNK (NKAC).
Τα πρότυπα κατασκευής πλοίων (GBS) που βασίζονται σε στόχους του ΙΜΟ εφαρμόζονται σε πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου και πετρελαιοφόρα μήκους 150 μέτρων και άνω για τα οποία η ημερομηνία ολοκλήρωσης είναι μετά την 1η Ιουλίου 2020.
Τα εφαρμοσμένα πλοία IMO-GBS υποχρεούνται να αποθηκεύουν το αρχείο κατασκευής πλοίων (SCF) στο πλοίο ή/και στην ξηρά.
Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των πελατών να αποθηκεύουν SCF στην ξηρά, το 2016 ο ClassNK ανέπτυξε το πρώτο σύστημα κέντρου αρχειοθέτησης του κλάδου, το NKAC, το οποίο συμμορφώνεται πλήρως με το IMO GBS και το Βιομηχανικό Πρότυπο. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Βιομηχανικού Προτύπου, η NKAC έλαβε πιστοποίηση για το σύστημα διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών (ISMS, ISO/IEC 27001:2013) και εφάρμοσε προηγμένα συστήματα ασφαλείας όπως πρόληψη εισβολής, απομακρυσμένη προστασία δεδομένων και πολλά άλλα.
Από την έναρξή της, η NKAC έχει αξιολογηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη βιομηχανία και χρησιμοποιείται ευρέως ως το σύστημα που εξισορροπεί τις ανάγκες των πλοιοκτητών με την προστασία των πληροφοριών των κατόχων πνευματικής ιδιοκτησίας, όπως οι ναυπηγοί.
Ενώ η κατασκευή πλοίων που ισχύουν για το GBS-SCF βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, από όλα τα πλοία που χρησιμοποιούν επί του παρόντος NKAC, περίπου το 40% των πλοίων δεν είναι κλάσης.
Υπό αυτές τις συνθήκες, η ClassNK ακολουθεί μια ολιστική προσέγγιση για να βελτιώσει την ευκολία της NKAC με βάση τα σχόλια των πελατών.
Εκτός από τις ενημερώσεις του συστήματος, όπως η απλούστευση της διαδικασίας μεταφόρτωσης του σχεδίου πλοίων και πολλά άλλα, οι διαδικασίες εφαρμογής έχουν απλουστευθεί σημαντικά, κάτι που ζητήθηκε ιδιαίτερα. Επίσης, έχουν εισαχθεί ευέλικτα σχέδια τιμών για την αντιμετώπιση της κατάστασης κάθε χρήστη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter