Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νέες οδηγίες του Ηνωμένου Βασιλείου ως προς την μέριμνα για τους ναυτικούς

0seafarer

Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να πρωτοπορεί στην μέριμνα για τους ναυτικούς κατά την πανδημία με νέες αναλυτικές πληροφορίες που εκδίδονται προς τους πλοιοκτήτες και managers προκειμένου να κατανοήσουν τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του COVID-19 στην φυσική και ψυχολογική κατάστασης της υγείας των πληρωμάτων τους.

Για τον σκοπό αυτή το Maritime and Coastguard Agency (MCA) έχει συντάξει το νέο Marine Information Notice (MIN) 656 με στρατηγικές αντιμετώπισης, το οποίο αποτελεί την τελευταία πρωτοβουλία της MCA και του νηολογίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UK Ship Register) που εξακολουθεί να εργάζεται προς επίτευξη μέγιστων στάνταρτ για την ασφάλεια της ναυτιλίας παρέχοντας υπηρεσίας και υποστήριξη για ναυτιλιακές εταιρείες που είναι καταχωρημένες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι νέες οδηγίες αποτελούν συνέχεια των προηγούμενων που παρείχαν πρακτικές συμβουλές για την βέλτιστη μέριμνα για τους ναυτικούς.
Σύμφωνα με το The Mission to Seafarers’ Quarterly Happiness Index ο φόρτος εργασίας, οι κοινωνική ζωή και οι άδειες είναι κάποιοι από τους προβληματικούς τομείς για τους ναυτικούς στην πανδημία, οι οποίοι επίσης αναφέρουν ότι αισθάνονται παγιδευμένοι, απομονωμένοι και ανήσυχοι.
Η Katy Ware, Director των UK Maritime Services, δήλωσε ότι είναι σημαντική η προτεραιοποίηση την φυσική και ψυχολογική κατάσταση των πληρωμάτων με τις επιπρόσθετες προκλήσεις του lockdown. Επίσης τόνισε την σημασία της μέριμνας για τους ναυτικούς χωρίς τους οποίους τίποτα σε παγκόσμιο επίπεδο δεν κινείται. Επίσης υπενθύμισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν το πρώτο κράτος που αναγνώρισε τους ναυτικούς ως key workers και ήταν η πρώτη που προβήκαν σε μαζικούς επαναπατρισμούς μέσω της DfT.
Ο υπουργός ναυτιλίας Robert Courts εξέφρασε την ανησυχία του για τις επιπτώσεις της παγκόσμιας κρίσης στους εργαζόμενους στις θαλάσσιες μεταφορές και εξήγησε ότι οι νέες οδηγίες της MCA αποτελεί κλήση προς τον τομέα της ναυτιλίας για να προβούν σε όλες τις ενέργειες για να διασφαλιστεί η υποστήριξη των ναυτικών αυτή την περίοδο.
Η ειδικές συστάσεις περιλαμβάνουν:
Πρόβλεψη ψυχαγωγικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων στο μέτρο που αυτό είναι δυνατών στο πλαίσιο των περιορισμών λόγω COVID-19.
Ευκαιρίες για επικοινωνία με φίλους και οικογένεια χωρίς χρεώσεις και με την διασφάλιση της ιδιωτικότητας.
Πρόσβαση στο διαδίκτυο για επικοινωνία με την οικογένεια αλλά και για ψυχαγωγία.
Συχνή επικοινωνία μεταξύ ναυτικών και πλοιοκτητών για την μείωση συναισθημάτων άγχους και ανασφάλειας.
Διασφάλιση επαρκούς χρόνου ξεκούρασης και άδειας στα λιμάνια όποτε αυτό είναι εφικτό.
Διασφάλιση επισκέψεων ιερέων και άλλων υποστηρικτικών οργανώσεων στο πλαίσιο των περιορισμών της πανδημίας.
Τα πληρώματα θα πρέπει να μπορούν να αναφέρουν παράπονα για την εργασιακή τους σχέση, την ασφάλειά τους και την κατάσταση της υγείας τους στο ανώτερο επίπεδο διοίκησης.
Τηρώντας τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας θα πρέπει να συνεχίζεται οι εκπαίδευση των εργαζομένων.
Η ναυτιλία και οι ναυτικοί θα πρέπει να προσαρμοστούν στις αλλαγές που επιφέρουν οι περιορισμοί στα ταξίδια, οι μεταλλάξεις του ιού και των προγραμμάτων εμβολιασμού.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter