Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Χαιρετίζει η ECSA την έγκριση της έκθεσης Delli

ECSA logo 1

Με αφορμή την έγκριση από την Επιτροπή Μεταφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της έκθεσης Delli σχετικά με τις αποτελεσματικότερες και καθαρότερες θαλάσσιες μεταφορές η ECSA χαιρέτισε την εξέλιξη για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στο πλαίσιο της επικείμενης πρότασης fuelEU Maritime. 

Η ECSA πιστεύει ότι ένα πρότυπο καυσίμων ως απαίτηση για τα πλοία, αντί για τους προμηθευτές καυσίμων, στο πλαίσιο της πρότασης FuelEU Maritime θα κινδύνευε να μην επιτύχει τη μείωση των εκπομπών και θα ήταν δύσκολο να επιβληθεί. Αυτό που χρειάζεται είναι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που θα συνεπάγεται ένα πρότυπο καυσίμου ως απαίτηση για τους προμηθευτές καυσίμων ή ένα πρότυπο απόδοσης σε επίπεδο στόλου για την παροχή κινήτρων για περαιτέρω τεχνικά και επιχειρησιακά μέτρα απόδοσης.

«Χαιρετίζουμε την έγκριση της έκθεσης για τις θαλάσσιες μεταφορές και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εισηγήτρια κ. Delli και όλους τους σκιώδεις για τη σκληρή δουλειά τους. " έκθεση ορθώς ζητεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στο πλαίσιο της επικείμενης θαλάσσιας πρότασης FuelEU. Αντίθετα, θα είναι δύσκολο να επιβληθεί ένα πρότυπο καυσίμων που θα απευθύνεται στα πλοία και οι προμηθευτές καυσίμων θα είναι δύσκολο να επιβληθούν και ενδέχεται να μην επιτύχουν τους περιβαλλοντικούς στόχους τους. " πρότασή μας είναι ότι το προβλεπόμενο μέτρο θα πρέπει είτε να λάβει τη μορφή προτύπου καυσίμου για τους προμηθευτές καυσίμων είτε προτύπου απόδοσης που θα καλύπτει τη συνολική ενεργειακή απόδοση των πλοίων. Όσον αφορά τους πλυντρίδες, είναι θετικό το ότι η έκθεση κάνει σαφή αναφορά στο έργο του IMO και ότι οποιαδήποτε μέτρα πρέπει να είναι σύμφωνα με το πλαίσιο του IMO και τη Σύμβαση MARPOL», δήλωσε ο Martin Dorsman, Γενικός Γραμματέας της ECSA.
Υπενθυμίζεται ότι και ο ESPO τοποθετήθηκε θετικά σημειώνοντας το ρόλο των λιμένων στις θαλάσσιες μεταφορές

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter