Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Οδηγίες Cyber Risk Management από την USACG

0USCG CYBER SECURITY

Καθώς οι θαλάσσιες δραστηριότητες εξαρτώνται περισσότερο από τα συστήματα που ενσωματώνονται μέσω της αυτοματοποίησης, ο κίνδυνος στον κυβερνοχώρο αποτελεί τομέα αυξανόμενης ανησυχίας στο σύστημα θαλάσσιων μεταφορών. Το ζήτημα αυτό θα παρακολουθείται τελικά μέσω επιθεωρήσεων της PSC τόσο για εγχώρια όσο και για ξένα σκάφη σημαίας που καλούν λιμάνια των ΗΠΑ.
Σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των κυβερνοεπιθέσεων στον ναυτιλιακό τομέα, η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ εξέδωσε έγγραφο καθοδήγησης για την παροχή καθοδήγησης στους επιθεωρητές θαλάσσιων μεταφορών της Ακτοφυλακής και στους ελεγκτές του κράτους λιμένα για την αξιολόγηση της υγιεινής στον κυβερνοχώρο επί των εφαρμοστέων σκαφών, καθώς και επιλογές συμμόρφωσης, εάν παρατηρηθούν ελλείψεις.
Η USCG αναγνωρίζει ότι δεν είναι όλες οι ναυτιλιακές εταιρείες και τα πλοία όμοια και, ως εκ τούτου, το έγγραφο παρέχει στις ναυτιλιακές εταιρείες τη δυνατότητα να προσαρμόσουν ένα δομημένο σύστημα για την αντιμετώπιση των εξελισσόμενων τρωτών σημείων στον κυβερνοχώρο που είναι μοναδικά για μια εταιρεία συγκεκριμένη διαχείριση και λειτουργίες.
Για τους σκοπούς του παρόντος εγγράφου καθοδήγησης, οι δραστηριότητες συμμόρφωσης των σκαφών θα κατευθύνονται μόνο προς τη διαχείριση του κινδύνου στον κυβερνοχώρο σε συστήματα που είναι κρίσιμα για την ασφαλή λειτουργία και ναυσιπλοΐα του σκάφους.
Οι αυτόνομοι υπολογιστές ή άλλα συστήματα που δεν επηρεάζουν την ασφαλή λειτουργία ή ναυσιπλοΐα του σκάφους δεν θα επιθεωρούνται .
Οι οδηγίες δεν υποκαθιστούν τις εφαρμοστέες νομικές απαιτήσεις, ούτε είναι η ίδια κανόνας. Δεν προορίζεται ούτε επιβάλλει νομικά δεσμευτικές απαιτήσεις σε κανένα μέρος. Αντιπροσωπεύει την τρέχουσα σκέψη της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ σχετικά με αυτό το θέμα και μπορεί να βοηθήσει τη βιομηχανία, τους ναυτικούς, το κοινό και την Ακτοφυλακή, καθώς και άλλες ομοσπονδιακές και κρατικές ρυθμιστικές αρχές, στην εφαρμογή νομικών και κανονιστικών απαιτήσεων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter