Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

COVID-19: Αυστηρότεροι περιορισμοί στις «σκάτζες»

0ναυτικός

Προσωρινή αναστολή της εισόδου αλλοδαπών ναυτικών από 21 μεγάλες ναυτιλιακές χώρες μέχρι τις 15 Ιανουαρίου ανακοίνωσαν οι Φιλιππίνες σε μία προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας και ιδιαίτερα της εξάπλωσης των μεταλλαγμένων στελεχών της. Οι απαγορευμένες χώρες για είσοδο ναυτικών τους περιλαμβάνουν τη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ισλανδία, την Ιρλανδία, το Ισραήλ, την Ιταλία, το Λίβανο, τις Κάτω Χώρες, τη Νότια Αφρική, την Ισπανία, τη Σουηδία και την Ελβετία. Σύμφωνα με το ναυτιλιακό πρακτορείο GAC, οι χώρες που ενισχύουν τους περιορισμούς τους περιλαμβάνουν τις Φιλιππίνες, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, τη Γαλλία, τη Σιγκαπούρη, τη Ρωσία, την Ινδονησία και τον Μαυρίκιο. Φιλιππινέζοι ναυτικοί που προέρχονται από τις απαγορευμένες χώρες αντιμετωπίζουν επίσης παρόμοιους περιορισμούς. Θα τους επιτραπεί να αποβιβαστούν στο λιμάνι της Μανίλα εάν έχουν αρνητική δοκιμή coronavirus και μεταφέρονται από τους ναυτιλιακούς πράκτορες τους σε καθορισμένες εγκαταστάσεις καραντίνας ακτοφυλακής όπου θα πρέπει να παραμείνουν για 14 ημέρες. Η καραντίνα απαιτείται ανεξάρτητα από ένα αρνητικό αποτέλεσμα από μια δοκιμή PCR. Οι αλλοδαποί που κατέχουν διαβατήρια από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, την Ιταλία και τη Δανία δεν είναι επί του παρόντος σε θέση να υποβάλουν αίτηση για ινδονησιακή θεώρηση. Απαγορεύεται η είσοδος στην Ινδονησία από πτήσεις από την Αγγλία.
Η Ιαπωνία έχει επίσης περιορίσει την είσοδο σε επισκέπτες οποιασδήποτε εθνικότητας από το εξωτερικό με ισχύ από τις 28 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους. Ωστόσο, ο κανονισμός αυτός δεν ισχύει για το πλήρωμα που υπογράφει και δεν υπογράφει, σύμφωνα με την GAC, αλλά ο περιορισμός μπορεί να καταστήσει δύσκολες τις μετακινήσεις του πληρώματος λόγω ακυρώσεων πτήσεων.
Ωστόσο, τα πληρώματα που έχουν επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο ή τη Νότια Αφρική κατά τις προηγούμενες 14 ημέρες δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν.
Η Νότια Κορέα έχει δώσει εντολή για δοκιμές PCR για όλα τα σκάφη που κάνουν αλλαγές πληρώματος σε οποιαδήποτε χώρα από τις 15 Ιανουαρίου. Για έξι χώρες — Μπαγκλαντές, Φιλιππίνες, Ρωσία, Νεπάλ, Κιργιζία και Ουζμπεκιστάν — η πιστοποίηση θα ισχύει μόνο εάν εκδίδεται από εγκαταστάσεις εγκεκριμένες από την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας εντός 72 ωρών πριν από την αναχώρηση, δήλωσε η GAC.
Το λιμάνι του Νοβορόσισκ στη Ρωσία έχει σταματήσει όλες τις μετακινήσεις πληρωμάτων ή τις επισκέψεις εκτός από τα ρωσικά πληρώματα ή τους επιθεωρητές. Το λιμάνι έχει δώσει εντολή στα πλοία να παρέχουν ιατρικές δηλώσεις υγείας και κατάλογο των λιμένων κατά τις τελευταίες 30 ημέρες. Αυτό πρέπει να συνοδεύεται από ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησης και θερμοκρασίες σώματος για όλο το πλήρωμα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter