Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Γερμανικές πιέσεις για ισχυρή Ευρωπαϊκή ναυτιλία

0Alfred Hartmann

Ρότα υπέρ της άσκησης μια δυναμικότερης πολιτικής στήριξης της ευρωπαϊκής ναυτιλίας χάραξε η German Shipowners’ Association με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Γερμανία.

Ο πρόεδρος του VDR Alfred Hartmann σημείωσε ότι οι ναυτιλιακές εταιρίες σε Γερμανία και Ευρώπη θα πρέπει να υποστηριχθούν αποτελεσματικά προκειμένου να διατηρήσουν τη θέση τους στον παγκόσμιο ανταγωνισμό εν μέσω μάλιστα πανδημίας. Ο κ. Hartmann υπενθύμισε το ρόλο της ναυτιλίας για το παγκόσμιο εμπόριο ακόμη και υπό το κράτος των απόνερων της πανδημίας σημειώνοντας πως η Γερμανία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ για να τονίσει τη σημασία της ναυτιλιακής βιομηχανίας για μια ισχυρή και πιο ανεξάρτητη Ευρώπη. Μάλιστα τόνισε ότι η ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου της Ευρώπης στον κόσμο στο μέλλον απαιτεί έναν αποτελεσματικό - ανταγωνιστικό, με τις καλύτερες επιδόσεις ναυτιλιακό τομέα για να επισημάνει την αναγκαιότητα στήριξης από το Ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα όπως η European Investment Bank. Όσον αφορά στα περιβαλλοντικά θέματα που «ταλανίζουν» και την Ευρωπαϊκή ναυτιλία ο κ. Hartmann τάχθηκε υπέρ των λύσεων και μέτρων με παγκόσμιο πεδίο εφαρμογής και όχι περιφερειακό με επίκεντρο τον ΙΜΟ. Η προεδρία του Συμβουλίου εναλλάσσεται κάθε έξι μήνες μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και η Γερμανία αναλαμβάνει την εκ περιτροπής προεδρία του συμβουλίου αυτή την εβδομάδα.

Η Ε.Ε.Ε.

Η Ένωση Eλλήνων Eφοπλιστών  “πιστεύει ακράδαντα ότι η ΕΕ έχει καίριο συμφέρον να επιτύχει και να διατηρήσει σταθερές, αποτελεσματικές και παγκοσμίως ανταγωνιστικές συνθήκες για τη ναυτιλία της”. Όπως έχει επισημάνει «όσο υπάρχει ισχυρή παρουσία ναυτιλιακών εταιρειών στην ΕΕ, το μεγαλύτερο μέρος της αξίας που δημιουργείται θα παραμένει στην Ευρώπη - παρόλο που σημαντικά ναυτιλιακά κέντρα και σχεδόν το σύνολο της ναυπηγικής βιομηχανίας είναι εγκατεστημένα σήμερα στην Άπω Ανατολή. Ως εκ τούτου, η παρουσία, η ανάπτυξη και η βιωσιμότητα των βοηθητικών προς τη ναυτιλία βιομηχανιών της ΕΕ και κατ’ επέκταση των ευκαιριών απασχόλησης, καθώς και η διατήρηση των δεξιοτήτων και της εξειδίκευσης, συνδέονται άμεσα με την ύπαρξη ανταγωνιστικής ναυτιλίας στην ΕΕ”. Η ευρωπαϊκή ναυτιλία, τονίζει η ΕΕΕ, «έχει στρατηγική σημασία και μια ισχυρή ναυτιλιακή κοινότητα είναι απαραίτητη για το ευρωπαϊκό ναυτιλιακό πλέγμα και την οικονομία της ΕΕ γενικότερα».

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter