Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ecsa-ETF: Αφήστε τους ναυτικούς να γυρίσουν σπίτι τους!

ecsa

Να λυθεί το πρόβλημα των ναυτικών που έχει προκληθεί λόγω πανδημίας και δεν μπορούν να μετακινηθούν από τα πλοία προς τα σπίτια τους αν και έχει περάσει ο συμβατικός χρόνος απασχόλησης. Η αλλαγή πληρωμάτων των πλοίων είναι αυτή τη στιγμή το σημαντικότερο προβλημα στη ναυτιλία.


Σήμερα 25 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Ναυτικού σύμφωνα με τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό, για μία ακόμη φορά η Ecsa και η EuropeanTransport Workers’ Federation, με κοινή ανακοίνωση τους στέλνουν το μήνυμα για τους ναυτικούς στις κυβερνήσεις: Let them go home! Αφήστε τους να γυρίσουν σπίτι τους!
Οι δυο οργανώσεις σημειώνουν ότι όλοι τώρα γνωρίζουν το πρόβλημα και υπενθυμίζουν ότι πρόσφατα έκανε δηλώσεις για το θέμα και ο Πάπας Φραγκίσκος, ωστόσο ακόμη οι κυβερνήσεις δεν κινούνται δραστήρια για να δοθεί η δυνατότητα στους ναυτικούς να ταξιδέψουν χωρίς εμπόδια.
Να σημειωθεί ότι ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ) έχει επεξεργασθεί τα σχετικά πρωτόκολλα για να βοηθήσει τη διαδικασία ασφαλούς επαναπατρισμού των ναυτικών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter