Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διεθνώς πρωτοπόρος η American Hellenic Hull

esg

Ο πρώτος παγκόσμιος οδηγός της ασφαλιστικής βιομηχανίας για την αντιμετώπιση των κινδύνων που αφορούν στη βιώσιμη ανάπτυξη είναι γεγονός, με την American Hellenic Hull Insurance Company (AHHIC) να προωτοπορεί διεθνώς στο ναυτασφαλιστικό κλάδο με την ενεργό συμμετοχή της. 

Οι συντονιστές της πρωτοβουλίας είναι το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον και η Allianz, ενώ στην ομάδα εργασίας μαζί με την AHHIC συμμετείχαν μια σειρά κορυφαίων ασφαλιστικών εταιρειών, ενώσεων και ινστιτούτων ανά τον κόσμο, όπως η American Property Casualty Insurance Association, η AXA, η Generali, η MAPFRE, η Munich Re, η QBE, η RSA, η Santam, η Swiss Re, το Temple University’s Fox School of Business, το University of Technology Sydney, το West Chester University και η Zurich. 

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που αποτελούμε τη μόνη ναυτασφαλιστική που στηρίζει έμπρακτα την πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών, συμμετέχοντας στην ανάπτυξη του οδηγού που στοχεύουμε να λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς για το σύνολο της ασφαλιστικής βιομηχανίας», τόνισε ο κ. Ηλίας Τσακίρης, Διευθύνων Σύμβουλος της AHHIC.
Ο πρώτος παγκόσμιος οδηγός βιωσιμότητας συνθέτει το πλαίσιο βάσει του οποίου οι ασφαλιστικές εταιρείες παγκοσμίως θα μπορούν να διαχειρίζονται ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον, στην κοινωνία και στην εταιρική διακυβέρνηση.
Ο οδηγός δίνει τη δυνατότητα στο σύνολο της ασφαλιστικής κοινότητας να διαχειριστεί κινδύνους που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην κλιματική αλλαγή, στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στη βιώσιμη ανάπτυξη του οικοσυστήματος και στην προστασία της ανθρώπινης υγείας. Στην πράξη, αποτελεί το πλαίσιο βάσει του οποίου οι ασφαλιστικές εταιρείες θα χαράσσουν τη στρατηγική για τη βιωσιμότητα, ενώ θα μπορούν να αναδεικνύουν, να αναλύουν και να αντιμετωπίζουν σχετικούς κινδύνους.
«Ο ασφαλιστικός κλάδος, εκμεταλλευόμενος τον θεσμικό του χαρακτήρα ενθαρρύνει πλέον όλες τις επιχειρήσεις στο να σκέπτονται ότι δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη αν δεν περιλαμβάνεται το τρίπτυχο περιβάλλον, κοινωνία, εταιρική διακυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Ηλίας Τσακίρης, Διευθύνων Σύμβουλος της AHHIC.
Η American Hellenic Hull είναι η μοναδική ναυτασφαλιστική εταιρεία που έχει συνυπογράψει την ατζέντα του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη, ήδη από τον Ιούνιο του 2019, αποτελώντας μέλος της διεθνούς κοινότητας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, επενδυτικών και ασφαλιστικών εταιρειών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter