Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Γ. Πλακιωτάκης: Eντός της εβδομάδας ο διεθνής διαγωνισμός για το Εθνικό Σύστημα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής

0Plak Bouli

«Δεν σας ενδιαφέρει η φύλαξη των θαλασσίων συνόρων, την ύπαρξη των οποίων αμφισβητήσατε. Σας ενδιαφέρει περισσότερο η δράση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων παρά η υποβοήθηση του έργου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής» δήλωσε στη βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νεκτάριου Σαντορινιού για το Εθνικό Σύστημα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής.


Ο υπουργός τόνισε ότι "μέσα σε λίγους μήνες καταφέραμε να κάνουμε όσα δεν έγιναν τα τελευταία 4,5 χρόνια, ανασύροντας από την πολιτική λήθη της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ένα κομβικό και εμβληματικό έργο στρατηγικής και εθνικής σημασίας, όπως το Εθνικό Σύστημα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (ΕΣΟΘΕ)".
Πρόσθεσε επίσης «δεν μπορούμε να αναπληρώσουμε τα χρόνια που δυστυχώς χάθηκαν από τα λάθη , την αναποτελεσματικότητα και την απροθυμία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορούμε όμως και αυτό ακριβώς κάνουμε να κινηθούμε με τις σωστές νομικές βάσεις χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση και χωρίς να χαθεί ούτε ένα ευρώ από τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις. Αυτό είχαμε δεσμευθεί και αυτό κάνουμε πράξη», πρόσθεσε ο κ. Πλακιωτάκης.
Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι «εντός της εβδομάδας προκηρύσσεται ο διεθνής διαγωνισμός , συνολικού προϋπολογισμού 62 εκατ. ευρώ του ενιαίου έργου του ΕΣΟΘΕ, με το οποίο θωρακίζεται το σύνολο των θαλασσίων συνόρων της χώρας».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter