Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η ECSA χαιρετίζει…

bulk cargo 653

Η ECSA χαιρέτισε την κίνηση του Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών της ΕΕ που ενέκρινε, στις 5 Ιουνίου, τα συμπεράσματά στα οποία κατέληξαν οι συζητήσεις για τις θαλάσσιες μεταφορές με τίτλο «Τομέας πλωτών μεταφορών της ΕΕ – Μελλοντικές προοπτικές: Προς έναν ουδέτερο ως προς τον άνθρακα, μηδενικά ατυχήματα, αυτοματοποιημένο και ανταγωνιστικό τομέα πλωτών μεταφορών της ΕΕ».
"Η Ευρωπαϊκή ναυτιλιακή βιομηχανία ήταν σε μεγάλο βαθμό μέρος των συζητήσεων που διαμόρφωσαν τη Opatija Declaration, δήλωσε ο Μάρτιν Ντόρσμαν, Γενικός Γραμματέας της ECSA. "Το όραμα που ορίζεται στη διακήρυξη αντικατοπτρίζει πλήρως τις φιλοδοξίες του τομέα μας και καθορίζει την κατεύθυνση προς την οποία κινούμαστε με ταχείς ρυθμούς".
Ωστόσο, η πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση έχει σταματήσει από την έναρξη της πανδημίας COVID-19, η οποία έχει επηρεάσει ολόκληρη τη ναυτιλιακή βιομηχανία στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Παρά τις διάφορες δυσκολίες που έχει δημιουργήσει η κρίση, όπως η έλλειψη αλλαγών του πληρώματος και ζητημάτων ρευστότητας, οι εταιρείες και οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να εργάζονται για να διασφαλίσουν ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού θα παραμείνουν σε λειτουργία.
«Κατανοούμε πλήρως ότι οι Υπουργοί αναγνωρίζουν τον κεντρικό ρόλο της ευρωπαϊκής ναυτιλίας κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης στη διατήρηση του εμπορίου και της ροής των βασικών υπηρεσιών και προμηθειών όσο το δυνατόν ομαλότερα. Είναι σημαντικό όλοι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής να κατανοήσουν αυτόν τον πρωταρχικό ρόλο και τα στρατηγικά συμφέροντα της ναυτιλίας για την ΕΕ, τα οποία αυτή η κρίση έχει σαφώς θέσει στο προσκήνιο και τα οποία δεν πρέπει ποτέ να τεθούν σε κίνδυνο", συνέχισε ο κ. Dorsman.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter