Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ψηφιακή μετάβαση της ναυτιλίας: DNV GL και Alpha Ori υπέγραψαν MOU

0M

Η ναυτιλιακή βιομηχανία μπορεί να επωφεληθεί από τις ψηφιακές τεχνολογίες κατά τρόπο που να μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο στο σχεδιασμό, τις λειτουργίες, τα επιχειρηματικά μοντέλα και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.


Για να αξιοποιήσουν αυτή τη μετασχηματιστική δύναμη, ο νηογνώμονας DNV GL και η εταιρεία ψηφιακής τεχνολογίας Alpha Ori Technologies (AOT) υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας (MOU) σύμφωνα με το οποίο θα συνεργαστούν για να συμβάλουν στον συνεχιζόμενο ψηφιακό μετασχηματισμό της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Στο πλαίσιο της συμφωνίας οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν στα πεδία των νέων ψηφιακών τεχνολογιών και μεθόδων, συμπεριλαμβανομένης της κοινής χρήσης δεδομένων, καθώς και της δημιουργίας πλαισίων και προτύπων, για την ανάπτυξη νέων και την ενίσχυση των υφιστάμενων προϊόντων και υπηρεσιών.
Με την ανάπτυξη της εφαρμογής AOT -SMARTShip σε ένα σκάφος, οι επιθεωρητές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Το πλεονέκτημα που προκύπτει είναι ότι μπορεί κανείς να έχει απομακρυσμένη πρόσβαση στις λειτουργίες ενός σκάφους και άρα να ελέγχει την υγεία των συστημάτων του και να επαληθεύσει εάν συμμορφώνεται με τον ΙΜΟ 2020 και άλλες κανονιστικές απαιτήσεις. Αυτή η ψηφιακή προσέγγιση είναι αξιόπιστη, αποτελεσματική και μπορεί να βελτιώσει την εξοικονόμηση σε κόστη είτε από επιθεωρήσεις είτε από ζημίες που τα συστήματα έγκαιρα ανιχνεύουν.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter