Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κορονοϊός: Το UK Chamber of Shipping ζητά τη δημιουργία ειδικού ταμείου

0λίρες

Την δημιουργία άμεσα ενός ειδικού ταμείου που θα στηρίξει τις ναυτιλιακές δραστηριότητες αλλά και τα Βρετανικά λιμάνια υπό τις συνθήκες που διαμορφώνει η εξάπλωση του κορονοϊού ζήτησε χθες το Βρετανικό Ναυτικό Επιμελητήριο από την υπουργό αρμόδια για θέματα ναυτιλίας Kelly Tolhurst. Σε δηλώσεις του που επακολούθησαν της διάσκεψης ο Chief Executive του Επιμελητηρίου Bob Sanguinetti μεταξύ άλλων σημείωσε τη σημασία των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων για τη Βρετανία αλλά και τη σημασία που έχει να κρατηθούν οι γραμμές της εφοδιαστικής και των logistics ανοικτές. Ζούμε σε πρωτοφανείς καιρούς είπε ο κ. Sanguinetti και για το λόγο αυτό προτρέπουμε έντονα την κυβέρνηση να ιδρύσει ένα ταμείο έκτακτης βοήθειας για να βοηθήσει τη βιομηχανία τις προσεχείς εβδομάδες και μήνες. Όπως ανέφερε ο ναυτιλιακός τομέας του Ηνωμένου Βασιλείου μετακινεί το 95% του εμπορίου και απασχολεί πάνω από 180.000 άτομα. Απαιτείται, είπε, άμεση και συνεχής οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση για να διασφαλιστεί η εισαγωγή βασικών ιατρικών εφοδίων, τροφίμων, κατασκευαστικών εξαρτημάτων και άλλων αγαθών, καθώς και οι μελλοντικές προοπτικές των ναυτικών της χώρας.
Για να συνεχίσουν οι εμπορευματικές μεταφορές ωστε να επιτρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο να συνεχίσει να λειτουργεί, το Ναυτικό Επιμελητήριο του Ηνωμένου Βασιλείου ζητά συγκεκριμένα ένα ταμείο πολλών εκατομμυρίων λιρών για να βοηθήσει- υποστηρίξει τις εξαιρετικά μειωμένες ταμειακές ροές που προκύπτουν από τη δραματική απώλεια των δραστηριοτήτων.
Το Επιμελητήριο απαιτεί επίσης σαφή καθοδήγηση προς τους λιμένες και τις τοπικές υγειονομικές αρχές, ώστε να επιτραπεί στα πλοία να συνεχίσουν τις συναλλαγές τους, καθώς και για την ταχεία αποβίβαση / επαναπατρισμό των μελών των πληρωμάτων των πλοίων. Τέλος, το Επιμελητήριο ζητεί επίσης βοήθεια για την ασφαλή επιστροφή των επιβατών κρουαζιέρας του Ηνωμένου Βασιλείου από όλο τον κόσμο.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter