Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Με θετικό αποτέλεσμα παρέμβαση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στον IACS

eeelogo

Θετική ήταν η ανταπόκριση της Διεθνούς Ένωσης Νηογνωμόνων (International Association of Classification Societies - IACS), στην πρόταση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) προκειμένου να αντιμετωπίζουν με ευρύ πνεύμα, στο πλαίσιο των κανονισμών, σχετικά αιτήματα και σε θέματα κλάσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΕΕ ενημέρωσε τις πλοιοκτήτριες εταιρείες ότι η Διεθνής Ένωση Νηογνωμόνων (International Association of Classification Societies - IACS), ανταποκρινόμενη θετικά στην πρόσκληση της ΕΕΕ, ανέλαβε να συντονίσει τα μέλη της και σε θέματα κλάσης, δηλαδή πέραν του ρόλου τους ως Αναγνωρισμένων Οργανισμών. Στο πλαίσιο αυτό, ο IACS ενημέρωσε ότι:
-Τα μέλη του θα αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση κάθε αίτημα που αφορά στην απονομή / διατήρηση της κλάσης πλοίου που αντιμετωπίζει σχετικό πρόβλημα σύμφωνα με τις διαδικασίες που έχει κάθε μέλος και αφορά σε περιπτώσεις Ανωτέρας Βίας ή/και «εξαιρετικών περιστάσεων» (exceptional circumstances).
-Η αντιμετώπιση αυτή από τα μέλη του είναι σύμφωνη με την ισχύουσα «Διαδικαστική Απαίτηση» (Procedural Requirement) 1C που ορίζει το πλαίσιο για την ισχύ, την παύση, την επανένταξη κλπ της κλάσης ενός πλοίου σε περίπτωση που καταστεί εκπρόθεσμη κάποια Επιθεώρηση ή Παρατήρηση (Recommendation / Condition of Class).
-Τέλος, ο IACS θα συνεχίσει την παρακολούθηση των εξελίξεων και δηλώνει έτοιμος από κοινού με τα μέλη του να επέμβει συντονισμένα προς υποστήριξη της ναυτιλίας και των κρατικών αρχών για την πρακτική αντιμετώπιση των σχετικών προβλημάτων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter