Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ενδιαφέρον για νέες παραγγελίες σε πλοία kamsarmax

ploia pontoporos nautilia

Η ελαφρώς βελτιωμένη αγορά ναυλαγορά χύδην ξηρού φορτίου την προηγούμενη εβδομάδα, ξύπνησε και το ενδιαφέρον των πλοιοκτητών για νέα χωρητικότητα σύμφωνα με σχετικό σημείωμα της Allied Shipbroking.

Έτσι καταγράφηκαν νέες παραγγελίες σε πλοία μεταφορά χύδην ξηρού φορτίου με την κατηγορία των Kamsarmax να προσελκύει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς έξι νέες μονάδες αυτής της κατηγορίας πλοίων προστέθηκαν στο βιβλίο παραγγελιών. Η ανθεκτικότητα που επέδειξε αυτή η κατηγορία πλοίων στην κρίση που προκάλεσε στη ναυτιλία η επιδημία του κορονοϊού έπεισαν τους πλοιοκτήτες ότι πρόκειται για μία συνετή επιλογή, η επένδυση σε αυτά τα πλοία.
Από την πλευρά των δεξαμενόπλοιων, η δραστηριότητα συνεχίστηκε περισσότερο ή λιγότερο σε παρόμοια επίπεδα με εκείνα που σημειώθηκαν κατά τις προηγούμενες εβδομάδες, με τις μονάδες μικρότερου μεγέθους να συγκεντρώνουν την προσοχή των αγοραστών. Το γεγονός ότι οι αγορές πετρελαίου συνεχίζουν να κινούνται σε αβέβαιους δρόμους δημιουργούν αμφιβολίες σχετικά με το ουσιαστικό ενδιαφέρον των πλοιοκτητών για τοποθέτηση νέων παραγγελιών τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Ήδη ο ρυθμός τοποθέτησης νέων παραγγελιών έχει μειωθεί σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, την ίδια περίοδο και η τάση αυτή αναμένεται να συνεχισθεί και τα επόμενα δύο τρίμηνα του 2020.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter