Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΙΜΟ: Στην κορυφή και πάλι η Ελλάδα

eb stolos

Η δύναμη της ναυτιλίας της χώρας αποτυπώθηκε για μία ακόμη φορά στην ψηφοφορία που διεξήχθη πρόσφατα στον ΙΜΟ.

Ειδικότερα η Ελλάδα παραμένει σταθερά στην Α’ κατηγορία στην πέμπτη θέση ανάμεσα στις δέκα κορυφαίες ναυτιλιακές χώρες του πλανήτη. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 164 χώρες από τις συνολικά 174 που είναι στον IMO. Η Ελλάδα πήρε 151 ψήφους, μόλις έξι λιγότερες από την πρώτη Ιαπωνία. Οι εκλογές αφορούσαν την ανάδειξη των μελών του Συμβουλίου του ΙΜΟ. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είναι μέλος του IMO από το 1958, ημερομηνία ίδρυσής του.

Με αφορμή την επανεκλογή της Ελλάδας στην Κατηγορία «Α» του Συμβουλίου του ΙΜΟ, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του, δήλωσε:
«Η επανεκλογή της Ελλάδας στην Πέμπτη θέση της Κατηγορίας «Α» του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού επιβεβαιώνει με τον πλέον εμφατικό τρόπο τη δυναμική παρουσία της χώρας στο παγκόσμιο ναυτιλιακό στερέωμα και την αναγνώριση της ναυτιλιακής κοινότητας στην ασφαλή και ποιοτική εξυπηρέτηση των μεταφορικών αναγκών του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου από τον μεγάλο και ποιοτικό ελληνικό στόλο.
Δεδομένων των αυξανόμενων προκλήσεων, στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων μας παραμένει η σταθερή επιδίωξη του Οργανισμού για ασφαλή, αποτελεσματική και βιώσιμη διεθνή ναυτιλία.
Προς αυτή την κατεύθυνση προσβλέπουμε κατά την επόμενη διετία στην εποικοδομητική συνεργασία με τα λοιπά Κράτη μέλη του Συμβουλίου του ΙΜΟ, με στόχο την επίτευξη των στρατηγικών στόχων του ΙΜΟ, αποδίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στις προσπάθειες του Οργανισμού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και στον ανθρώπινο παράγοντα της ναυτιλίας που αποτελεί το σημαντικότερο κεφάλαιό της».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter