Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνάντηση του Νότη Μηταράκη με τον πρόεδρο του Οίκου Ναύτου

0μητ

Με τον πρόεδρο του Οίκου Ναύτου Βαγγέλη Αυγουλά, συναντήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, προκειμένου να συζητήσουν για τις πρωτοβουλίες, αλλά και εν γένει τη δράση του Οίκου Ναύτου στη Χίο. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κεντρικό θέμα της συζήτησης υπήρξε η πρόθεση που έχει εκφράσει ο Οίκος Ναύτου για την παραχώρηση στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου εξοπλισμού των κλειστών ιατρείων του οργανισμού στο νησί.
Ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε την ανάγκη στελέχωσης του Οίκου Ναύτου με ιατρό για τη συνταγογράφηση φαρμάκων, μέχρι να δημιουργηθεί ειδική γραμματεία για τους ναυτικούς και να μπορούν να εξυπηρετούνται άμεσα οι ναυτικοί της πόλης της Χίου και της περιφέρειας. Επιπροσθέτως, συζητήθηκαν τρόποι για επιπλέον επίδομα σε φοιτητές και σπουδαστές των ΑΕΝ, οι οποίοι βρίσκονται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, βάσει τόσο εισοδηματικών, όσο και λοιπών κοινωνικών κριτηρίων.
Ο κ. Μηταράκης συνεχάρη τον πρόεδρο κ. Αυγουλά για τη σημαντική του δράση, ενώ υπογράμμισε και πάλι το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει αγαστή συνεργασία όλων των παραγόντων, ώστε να επιλύονται χρόνια προβλήματα στο νησί. Τέλος, ο υφυπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει όλα τα θέματα με μεγάλη προσοχή και θα παρακολουθεί την πορεία τους στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter