Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η ναυτιλία ο καλύτερος «πελάτης» για το χρηματοπιστωτικό σύστημα

0Στουρν

Η ναυτιλία είναι ο καλύτερος «πελάτης» για το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Τούτο επεσήμανε μεταξύ άλλων νωρίτερα σήμερα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Ι. Στουρνάρας σε ομιλία του στο πλαίσιο εκδήλωσης επ ευκαιρία του εορτασμού της «Ημέρας Ελληνικής Ναυτιλιακής Χρηματοδότησης 2019» στο Yacht Club of Greece από την Ένωση Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Ο κ. Στουρνάρας, που ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο, αναφέρθηκε στην δυναμική που αποκτά εκ νέου η οικονομία της χώρας αλλά και στη δυναμική που διέθετε και διαθέτει η ναυτιλία της χώρας. Ο κ. Στουρνάρας υπενθύμισε τα μεγέθη της ναυτιλίας της χώρας αλλά και το γεγονός ότι ο υπό τον έλεγχο των Ελλήνων στόλος έχει τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας γεγονός που αντανακλά τη διάθεση των Ελλήνων για ποιοτική ναυτιλία η χρηματοδότηση της οποίας στηρίζεται κατά κύριο λόγο από το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Στο σημείο αυτό ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι ξένες τράπεζες αποχώρησαν από την Ελλάδα διατήρησαν τα ναυτιλιακά τους χαρτοφυλάκια για να παρατηρήσει ότι και οι Ελληνικές τράπεζες τα διατηρούν γεγονός το οποίο και χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό.Είναι ενδεικτικό, είπε, ότι παρά την μείωση των δανείων από τις ελληνικές τράπεζες, η ελληνική ναυτιλία διατηρεί προνομιούχο πρόσβαση στην τραπεζική χρηματοδότηση και δεν χρειάστηκε να επιδιώξει εναλλακτικές, αλλά ακριβότερες, μορφές χρηματοδότησης. Για τον Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Ι. Στουρνάρα και την προσφορά του στα της οικονομίας της χώρας μίλησαν, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης την οποία τίμησαν με την παρουσία τους επώνυμα στελέχη της ναυτιλίας και του εφοπλισμού, ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Ν. Βουγιούκας, ο α΄αντιπρόεδρος κ. Β. Ματζαβίνος και ο γ.γ. κ. Γ. Ξηραδάκης. Τέλος η Ένωση Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας επέδωσε τιμητική πλακέτα στον ο Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Ι. Στουρνάρα.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter