Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Με νέο Δ.Σ το International Propeller Club of USA

0προπελερ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της παγκόσμιας συνέλευσης του International Propeller Club με την συμμετοχή εκπροσώπων όλων των Propeller club του κόσμου. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην Νέα Ορλεάνη στις 15-17 Οκτωβρίου και παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η ηγεσία της ναυτιλιακής και λιμενικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. To International Propeller Club of the United States, ιδρύθηκε το 1927, είναι ένα διεθνές επιχειρηματικό δίκτυο επαγγελματιών ναυτιλίας, αφιερωμένο στην προώθηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας, του εμπορίου και των παγκόσμιων εμπορικών συναλλαγών. Τα τοπικά Club των ΗΠΑ και του εξωτερικού είναι οργανωμένα σε Σωματεία αλλά ονομάζονται Ports, συναντώνται τακτικά για να ενημερώνονται από διευθυντικά στελέχη της βιομηχανίας, για ευκαιρίες παροχής υπηρεσιών και να συνεργάζονται με συναδέλφους του χώρου. Σήμερα εκπροσωπείται σε 43 λιμένες στις ΗΠΑ, και σε 10 χώρες του εξωτερικού στην Ευρώπη και Αφρική με 29 λιμάνια ( Ports).
Πολύ σημαντικές ήταν οι εξελίξεις για το Propeller Club Πειραιά και ειδικότερα για την ελληνική αντιπροσωπεία αφού κατά την διάρκεια των εκλογών για τον νέο Διοικητικό Συμβούλιο του International Propeller Club, ο κ. Γιώργος Ξηραδάκης, πρώην Πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά, εξελέγη ως ένας εκ των Αντιπροέδρων του Παγκοσμίου Διοικητικού Συμβουλίου του International Propeller Club ενώ παράλληλα
επανεξελέγη στην θέση του Περιφερειακού Αντιπροέδρου Νοτίου Ευρώπης και Αφρικής ο Δρ. Κωνσταντίνος Ρόκκος. Πέρα αυτών των επιτευγμάτων, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το Propeller Club Πειραιά ψηφίστηκε ως διοργανωτής της επόμενης παγκόσμιας συνέλευσης, (The International Convention and Conference of The International Propeller Club) η οποία θα πραγματοποιηθεί του χρόνου τον Σεπτέμβριο στην χώρα μας.
«Είναι μεγάλη τιμή για το Propeller Club του Πειραιά η διπλή εκπροσώπησή του στο Διεθνές Διοικητικό Συμβούλιο. Η πολυετής εμπειρία του Επίτιμου Προέδρου μας, Γιώργου Ξηραδάκη, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλει στη σύσφιξη των μελών του σωματείου μας με την παγκόσμια κοινότητα. Η παραμονή στην θέση του Περιφερειακού Αντιπροέδρου, Κωνσταντίνου Ρόκκου, μας κάνει αισιόδοξους για την περαιτέρω ανάπτυξη του σωματείου μας στην χώρα μας ακόμη και σε άλλα λιμάνια. Είμαστε έτοιμοι να μοιράσουμε τις γνώσεις κι εμπειρίες μας με όσους θέλουν να είναι κοντά στο ελληνικό οικονομικό θαύμα της Ναυτιλίας», τονίζει ο Πρόεδρος του Club, κ. Κωστής Φραγκούλης.
Ο νέος Αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου του International Propeller Club, Γιώργος Ξηραδάκης, αναφερόμενος στην εκλογή του δήλωσε “Tο έργο του Propeller Club Πειραιά σε διεθνή κλίμακα αναγνωρίζεται από όλα τα Club της υφηλίου και είμαι πολύ χαρούμενος τόσο για την επιλογή του Πειραιά ως χώρου διεξαγωγής της παγκόσμιας συνέλευσης αλλά και για την εκλογή μου στην θέση του Αντιπροέδρου.
Το Propeller Club μπορεί να διευρυνθεί παραπάνω τόσο στην ελληνική όσο και στη παγκόσμια κοινότητα γιατί παρά τις μέγιστες διευκολύνσεις που υπάρχουν στην επικοινωνία των ανθρώπων σήμερα μέσω της τεχνολογίας, η ανταλλαγή αξιών και αρχών είναι πολύ πιο σημαντική όταν γίνεται σε άμεση επαφή με τον άνθρωπο και όχι μόνο διαμέσου των ηλεκτρονικών μέσων. Αυτό ήταν και ένα από τα ζητήματα που απασχόλησε τη συνέλευση, παράλληλα με την περαιτέρω ανάγκη εξωστρέφειας που πρέπει να δείξει ο χώρος της ναυτιλίας».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter