Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ι. Πλακιωτάκης: Άμεσα η προκήρυξη του Εθνικού Συστήματος Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης

0Plakiwtakhs.R1

Την καθοριστική συμβολή των αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στο 12ο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, που πραγματοποιείται στον Αγ. Νικόλαο Λασιθίου.

«Εσείς σηκώνετε το κύριο βάρος προκειμένου το Λιμενικό Σώμα να ανταποκριθεί στις τεράστιες προκλήσεις, της μεταναστευτικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα», επεσήμανε ο κ. Πλακιωτάκης. «Η δράση σας για την προστασία των θαλάσσιων συνόρων μας, αλλά και για τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής, ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας και αφορά ολόκληρη την Ευρώπη.
Η υλοποίηση των πρόσφατων αποφάσεων της Κυβέρνησης, για ενίσχυση των περιπολιών με περισσότερα επιχειρησιακά μέσα στο Ανατολικό Αιγαίο και διακλαδική δράση στηρίζεται στην ανταπόκριση σας.

Γνωρίζουμε ότι δίνετε καθημερινά τον καλύτερο εαυτό σας και θέλω να σας βεβαιώσω ότι η κυβέρνηση είναι μαζί σας και στηρίζει κάθε προσπάθειά για την βελτίωση των όρων και των συνθηκών εργασίας των Λιμενικών.
Ακριβώς γι’ αυτό, προχωράμε στην εκτέλεση του επενδυτικού προγράμματος 2014-2020 ύψους πάνω από 200 εκ. ευρώ, ενώ με γρήγορους ρυθμούς, κινούνται οι διαδικασίες για την προμήθεια σκαφών και άλλων εξοπλιστικών μέσων από κοινοτικά χρηματοδοτικά προγράμματα, που θα οδηγήσουν στην δημιουργία ενός σύγχρονου και πολύ καλά εξοπλισμένου Λιμενικού Σώματος. Παράλληλα, πολύ σύντομα, δημοσιεύεται η προκήρυξη για το Εθνικό Σύστημα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης, έργου, που θα συμβάλει σημαντικά στον έλεγχο των θαλάσσιων συνόρων της χώρας μας σε πραγματικό χρόνο.
Γνωρίζουμε ότι οι καθυστερήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης επηρέασαν αρνητικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Λιμενικού και είμαστε αποφασισμένοι να μην χαθεί ούτε ένα λεπτό παραπάνω.
Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο ρυθμίσεων που θα διευκολύνουν την ανάπτυξη σημαντικών τομέων της ναυτιλίας μας, θα εξεταστούν και θεσμικά θέματα, που αφορούν την λειτουργία και την οργάνωση του Λιμενικού Σώματος.
Στόχος μας η κατάργηση πρόσφατων διατάξεων που έχουν επιφέρει σύγχυση και η δημιουργία σύγχρονου θεσμικού πλαισίου, ικανού να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες του Σώματος και των στελεχών του. Είμαστε ανοικτοί στον διάλογο και έτοιμοι να συζητήσουμε κάθε εποικοδομητική πρόταση.

Είμαστε, όμως, και αποφασισμένοι να ελέγξουμε αυστηρά κάθε συμπεριφορά που παραβιάζει τον όρκο που έχετε δώσει και αμαυρώνει την ιστορία των 100 χρόνων του Λιμενικού Σώματος. Πολύ περισσότερο όταν προέρχεται από αξιωματικούς που θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για τους κατωτέρους τους».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter