Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ένα «έξυπνο»… car carrier

0MOL

Ένα «μαθηματικό μοντέλο» βρίσκεται στα «σκαριά» από την συνεργασία της Mitsui O.S.K. Lines και του πανεπιστημίου της Οσάκα.

Στόχος του «μαθηματικού μοντέλου» που θα αξιοποιήσει θεμελιώδεις τεχνολογίες της τεχνητής νοημοσύνης είναι να καταστεί εξυπνότερος, ταχύτερος, ασφαλέστερος και άρα αποδοτικότερος ο τρόπος διαχείρισης των φορτίων οχημάτων που διακινούνται με τα car carriers. Ιδίως όταν τα πλοία αυτά «πιάνουν» σε πολλά λιμάνια όπου πρέπει να γίνουν φορτοεκφορτώσεις. Να σημειωθεί ότι σχεδιασμός των σκαφών RoRo απαιτεί πολύ ακριβή υπολογισμό της εξέτασης του βάρους, του μεγέθους και της ποσότητας του φορτίου για την διατήρηση της ευστάθειας του πλοίου και άρα της ασφαλούς πλεύσης με ότι αυτό συνεπάγεται.
Τα τελευταία χρόνια τα πρότυπα μεταφορών και εφοδιαστικής των οχημάτων έχουν διαφοροποιηθεί αισθητά και το ζήτημα της ορθής κατανομής των φορτίων επηρεάζει την αποδοτικότητα του στόλου των πλοίων της συγκεκριμένης κατηγορίας και άρα της ανταπόκρισής τους στις απαιτήσεις των πελατών που είναι συνήθως μεγάλες εταιρίες κατασκευής οχημάτων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter