Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παγκόσμια ημέρα Ναυτιλίας: Επικεντρωμένο στη γυναίκεια παρουσία στη ναυτιλία το μήνυμα Πλακιωτάκη

0Παλκιω3

Στην ενίσχυση του ρόλου της γυναίκας στη ναυτιλιακή κοινότητα αναφέρεται σε μήνυμά του με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας για τη ναυτιλία ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ι. Πλακιωτάκης.

Ειδικότερα αναφέρει τα ακόλουθα: «Με ιδιαίτερη τιμή, απευθύνομαι σήμερα σε όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες ναυτικούς αλλά και σε κάθε μέλος της μεγάλης ναυτιλιακής μας κοινότητας. Σε ένα από τα πλέον δραστήρια και παραγωγικά κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας, του οποίου η δράση προσφέρει διαχρονικά πολλά και σημαντικά οφέλη στη χώρα μας.
Η φετινή Παγκόσμια Ημέρας Ναυτιλίας έχει ως θέμα την ενίσχυση του ρόλου της γυναίκας στη ναυτιλία, αναδεικνύοντας ως υψηλή προτεραιότητα την παροχή ισότιμων ευκαιριών στις γυναίκες, ώστε να διευρυνθεί η ενεργός συμμετοχή τους σε έναν ακόμα κρίσιμο τομέα της παγκόσμιας οικονομικής ζωής.
Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής γνωρίζουμε καλά ότι τα οφέλη από τη στελέχωση οργανισμών και επιχειρήσεων με μικτό ανθρώπινο δυναμικό είναι πολλά και πολύ σημαντικά.
Υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης, μεγαλύτερη αποδοτικότητα, περισσότερο θετικό εργασιακό περιβάλλον, μεγαλύτερη ικανοποίηση και αφοσίωση στην εργασία.
Στόχος και επιθυμία μας είναι να ενισχύσουμε τη σημαντική προστιθέμενη αξία που παράγει η ενίσχυση της απασχόλησης γυναικών στα πλοία, στις ναυτιλιακές και παραναυτιλιακές επιχειρήσεις, στο Λιμενικό Σώμα και γενικότερα στη ναυτιλιακή κοινότητα.
Φυσικά, δεν λησμονούμε και τον ξεχωριστό ρόλο που διαχρονικά διαδραματίζουν οι μητέρες, οι αδερφές, οι σύζυγοι των ναυτικών μας που έχουν και αυτές τις δικό τους μερίδιο σε αυτό που ονομάζουμε Ελληνικό ναυτιλιακό θαύμα.
Ακριβώς γι’ αυτό, προχωράμε άμεσα στη συγκρότηση ειδικής Ομάδας Εργασίας, η οποία θα κληθεί εντός δύο μηνών να παραδώσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αναβάθμιση και ισχυροποίηση του ρόλου των γυναικών στη ναυτιλία μας. Οι προτάσεις αυτές θα υλοποιηθούν άμεσα, ενώ παράλληλα, είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση της απαραίτητης κουλτούρας, αλλά και να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίξουμε κάθε σχετική πρωτοβουλία.
Με τις σκέψεις αυτές καλώ όλες και όλους να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας, τιμώντας τους ανθρώπους της θάλασσας για τη συνολική δράση και τη μεγάλη συνεισφορά τους στην ανάπτυξη και την πρόοδο της Ελλάδας».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter