Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στενά του Χορμούζ: Συνοδεία πολεμικών πλοίων η διέλευση tankers –Μέτρα λαμβάνει η Μ. Βρετανία

aeroplanoforo

Το ενδεχόμενο να συνοδεύονται στη διέλευσή τους από τα στενά του Χορμούς τα υπό Βρετανική σημαία δεξαμενόπλοια είναι «ορατό» μετά και την εμπλοκή που έχει σημειωθεί στο Γιβραλτάρ με δεξαμενόπλοιο που «κρατείται».

Τα τελευταία 24ωρα η φημολογία έχει ενταθεί για συνοδείες από πολεμικά πλοία δεξαμενόπλοιων Βρετανικών συμφερόντων αλλά ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται τα στοιχεία εκτός εκείνων που αναφέρονται σε πλεύσεις τουλάχιστον είκοσι πλοίων Βρετανικών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή των στενών.
Στο μεταξύ οι ΗΠΑ φαίνεται να διερευνά το ενδεχόμενο ανάπτυξης μία διεθνούς ναυτικής δύναμης που στόχο θα έχει την ασφαλή διέλευση των δεξαμενόπλοιων ανοικτά του Ιράν αλλά και της Υεμένης όπως προέκυψε από δηλώσεις του επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Να σημειωθεί ότι μετά τις επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια στην περιοχή του Κόλπου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ. Τράμπ σε δηλώσεις του είχε επισημάνει την αναγκαιότητα συνοδείας των δεξαμενόπλοιων από πολεμικά πλοία ανάλογα με τη σημαία που φέρουν διευκρινίζοντας τότε ότι οι ΗΠΑ δεν θα προφυλάξουν το διεθνή στόλο αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ανάπτυξης πολυεθνικής ναυτικής δύναμης. Γεγονός που μετά και τις δηλώσεις του επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων είναι πλέον ορατό.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter