Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Γιάννης Πλακιωτάκης

0Πλακιωτάκης

Ο έμπειρος σε θέματα ναυτιλίας και ναυτιλιακής πολιτικής μέχρι πρότινος τομεάρχης Ναυτιλίας της ΝΔ είναι ο νέος υπουργός Ναυτιλίας, της κυβέρνησης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που ανακοινώθηκε επίσημα προ ολίγου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ο Ιωάννης Πλακιωτάκης του Ιωσήφ (γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου 1968) διετέλεσε ο 9ος πρόεδρος του Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Έχει διατελέσει Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στην Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή από τον Σεπτέμβριο του 2007 μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 και Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας από τον Ιούνιο του 2014 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 στη συγκυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά - Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο Γιάννης Πλακιωτάκης έχει σπουδάσει Βιοχημικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας. Κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους στη Βιοχημική Μηχανική στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο City University Business School. Στα νεανικά του χρόνια ήταν αθλητής του Σ.Α.Ο.

Η δήλωση Πλακιωτάκη

«Θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να καταστεί η ελληνική ναυτιλία ατμομηχανή της εθνικής οικονομίας» τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ο νέος υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.
«Ευχαριστώ από καρδιάς τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου, αναθέτοντάς μου την ευθύνη του υπουργείου Ναυτιλίας» αναφέρει ο κ. Πλακιωτάκης.
Παράλληλα προσθέτει ότι «με αίσθημα ευθύνης δεσμεύεται να ανταποκριθεί στη νέα εθνική προσπάθεια που ξεκινά η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ανόρθωση της πατρίδας».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter