Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πραγματοποιήθηκε το “2ο Ετήσιο Capital Link Singapore Maritime Forum”

aframax1 16 wiki 18887

Το “2ο Ετήσιο Capital Link Singapore Maritime Forum”, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 8 Απριλίου, 2019 στο Westin Hotel, στη Σιγκαπούρη, σε συνεργασία με την Columbia Shipmanagement και την Singhai Marine Services. Το Συνέδριο αποτελεί τμήμα του επίσημου προγράμματος εκδηλώσεων της Ναυτιλιακής Εβδομάδας της Σιγκαπούρης (Singapore Maritime Week). Σημείωσε πάρα πολύ μεγάλη ανταπόκριση και θεωρήθηκε ως ένα από τα καλύτερα events της Ναυτιλιακής Εβδομάδας.
Το Φόρουμ στοχεύει να επισημάνει τον σημαντικό ρόλο της Σιγκαπούρης ως πύλη προς την Ασία και τις παγκόσμιες ναυτιλιακές αγορές. Συζητήθηκαν οι εξελίξεις και οι τάσεις στην ενέργεια, τα εμπορεύματα, τους διάφορους ναυτιλιακούς κλάδους, τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές και κεφαλαιαγορές, καθώς και ζητήματα που αφορούν τις κανονιστικές εξελίξεις, την τεχνική και εμπορική διαχείριση του στόλου. Το Συνέδριο υπογράμμισε την ανταγωνιστική θέση και τα πλεονεκτήματα της Σιγκαπούρης ως ναυτιλιακού κόμβου.
Η Σιγκαπούρη έχει αναπτυχθεί σαν ένας από τους μεγαλύτερους ναυτιλιακούς κόμβους, όχι μόνο σαν λιμάνι που διακινεί σημαντικό όγκο εμπορευμάτων, αλλά και σαν επιχειρησιακό, διαπραγματευτικό και χρηματοοικονομικό κέντρο που δίνει πρόσβαση τόσο στις Ασιατικές όσο και στις παγκόσμιες αγορές. Η Σιγκαπούρη είναι μια ιδιαίτερα απαιτητική και ανταγωνιστική αγορά και αποτελεί ενα θαυμαστό παράδειγμα αποτελεσματικής συνεργασίας του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Η πλειοψηφία των ομιλητών και των συμμετεχόντων στα πάνελς ήταν εμπειρογνώμονες και κορυφαία στελέχη διεθνών επιχειρήσεων και Οργανισμών. Ήρθαν στη Σιγκαπούρη με σκοπό να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε θέματα αποφασιστικής σημασίας για τον κλάδο και να συναντήσουν ηγετικά στελέχη απο την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα.
Το Συνέδριο εξέτασε έξι κύριες ενότητες. Πρώτον, την ανταπόκριση της ναυτιλίας στους νέους κανόνες περιβαλλοντολογικής συμμόρφωσης που αναμένεται να έχουν ιδιαίτερη επίπτωση στον κλάδο. Δεύτερον, την επίπτωση της τεχνολογίας. Τρίτον, πώς οι ναυλωτές βλέπουν την εξέλιξη των αγορών. Τέταρτον, τις επιχειρηματικές ευκαιρίες για τη ναυτιλία στη Νοτιοανατολική Ασία, που έχει ιδιαίτερη οικονομική ανάπτυξη. Πέμπτον, το νέο τοπίο χρηματοδότησης της ναυτιλίας και έκτον, την τάση εξαγορών και συγχωνεύσεων στη ναυτιλία και ποιοι είναι οι αποφασιστικοί παράγοντες που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα των εταιρειών.
Το Συνέδριο προλόγισε ο κ. Esben Poulsson – Chairman, International Chamber of Shipping – President, Singapore Shipping Association – Executive Chairman, ENESEL. Η κα. Tan Beng Tee, Assistant Chief Executive (Development) της Ναυτιλιακής και Λιμενικής Αρχής της Σιγκαπούρης (Maritime Port Authority), η οποία θεωρείται ως μία απο τις πλέον σημαντικές προσωπικότητες που έχουν συμβάλλει στην ανάπτυξη της Σιγκαπούρης σε παγκόσμιο ναυτιλιακό κόμβο, συζήτησε τις στρατηγικές που οδήγησαν σε αυτήν την επιτυχία καθώς και τους μελλοντικούς στόχους.

Στο τραπεζικό πάνελ συμμετείχαν οι παγκόσμιοι επικεφαλής τριών μεγάλων ναυτιλιακών τραπεζών (Citi, DNB, DVB) καθώς και η Κινεζική AVIC International Leasing, που αναπτύσσεται σε διεθνές επίπεδο.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το πάνελ για την τάση εξαγορών και συγχωνεύσεων στη ναυτιλία και την ανταγωνιστικότητα των εταιρειών, στο οποίο συμμετείχαν οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των Ομίλων BW LPG, Hafnia, Ocean Network Express που έχουν επιδείξει ιδιαίτερη δραστηριότητα σε εξαγορές και συγχωνεύσεις και ο CEO της Columbia Shipmanagement, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης πλοίων.
Στο πάνελ για τις ευκαιρίες στη Νοτιανατολική Ασία συμμετείχαν οι επικεφαλής Ομίλων με ηγετική θέση στον χώρο, όπως η AAL Shipping, Epic Gas και Grindrod Shipping.
Να σημειώσουμε τη συμμετοχή της κας. Νατάσας Πηλείδου, Υφυπουργού Ναυτιλίας της Κύπρου, η οποία ανέπτυξε το θέμα Ανταγωνιστικότητα και Κανονιστικές Ρυθμίσεις στη Ναυτιλία.
Κεντρικός Ομιλητής (μέσω webcast) ήταν ο κ. Γιώργος Προκοπίου, ο οποίος δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς και είναι μία από τις πλέον σημαντικές προσωπικότητες στον χώρο της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter