Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Υπεγράφη διαπιστωτική πράξη για τον PHOENIX REGISTER OF SHIPPING S.A.

bulk ships 000

Στις 30/01/2019, υπεγράφη η Διαπιστωτική Πράξη Συμμόρφωσης του Οργανισμού με τα κριτήρια του άρθρου 109 του νόμου 4504/2017, από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Η υπογραφή της Διαπιστωτικής Πράξης στο σύνολο της, πιστοποιεί την συμμόρφωση του Οργανισμού με τα κριτήρια του Κώδικα περί Αναγνωρισμένων Οργανισμών (Recognized Organizations Code) του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) αναλογικά με το βαθμό εξουσιοδότησης του Οργανισμού από την Ελληνική σημαία.
Η ευτυχής αυτή κατάληξη αποτελεί ένα σημαντικό και απαιτητικό επίτευγμα για τον Οργανισμό, που δεν θα ήταν δυνατόν, χωρίς την δύσκολη και επίπονη δουλειά τόσο των στελεχών του Οργανισμού αλλά και των εντεταλμένων υπηρεσιακών παραγόντων του Κλάδου Επιθεώρησης Πλοίων (ΔΚΕΟ/ΚΕΠ) και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας (ΔΑΝ/ΥΝΝΠ) που ανέλαβαν το επίπονο έργο της διαχείρισης του διαπιστωτικού ελέγχου. Η Διαπιστωτική Πράξη Ελέγχου αντικατοπτρίζει το υψηλό επίπεδο οργάνωσης και συμμόρφωσης του Οργανισμού με τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (Ι.Μ.Ο.) στον έλεγχο της ασφάλειας και της αξιοπλοΐας των πλοίων.
Με βάση τα παραπάνω Ο Οργανισμός αποκτά την δυνατότητα να διενεργεί τα παρακάτω:
• Έλεγχος και Πιστοποίηση πλοίων και ναυτιλιακών εταιρειών σύμφωνα με τον Διεθνή Κώδικα Ασφαλούς Διαχείρισης (ISM Code) και με τον ΕΚ/336/2006, καθώς και έκδοσης των σχετικών εγγράφων πιστοποίησης με τα παραπάνω.
• Επιθεώρηση και Πιστοποίηση Πλοίων σύμφωνα με την Σύμβαση Ναυτικής Εργασίας – Maritime Labor Convention (MLC, 2006)
• Επιθεώρηση και Πιστοποίηση Υποστηρικτικών Πλοίων Υπεράκτιων Εγκαταστάσεων
• Επιθεώρηση και Πιστοποίηση Αλιευτικών Σκαφών άνω των 24μ. TORREMOLINOS (ΠΔ 405/1998)
Η ενεργοποίηση της διαπιστωμένης πλέον δυνατότητας του Οργανισμού να παρέχει υπηρεσίες στις παραπάνω ενότητες είναι σε εξέλιξη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υ.Ν.Ν.Π. και επίκειται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter