Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τελετή απονομής ξιφών σε πενήντα δύο Αξιωματικούς Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ

0ξιφη

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη απονεμήθηκαν σήμερα (04/02/2019), στον αίθριο χώρο του Υπουργείου, ξίφη σε πενήντα δύο Αξιωματικούς Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ειδικότητας Υγειονομικού Ιατρού, Ιερέα, απόφοιτους της Σχολής Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και προερχόμενους εξ’ αθλητών.
Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διονύσης Τεμπονέρας, ο Αρχηγός του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης, οι Υπαρχηγοί Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχοι Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης και Αθανάσιος Ντούνης καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί του Σώματος.
Αμέσως μετά την απονομή ξιφών, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, στο χαιρετισμό του, απευθυνόμενος στα στελέχη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και στις οικογένειες τους υπογράμμισε:
«Το ξίφος που παραλαμβάνετε αποτελεί ένα σύμβολο τιμής και αξίας, θάρρους και θυσίας και γι’ αυτό θα πρέπει να είστε υπερήφανοι που στο εξής θα κρατάτε στα χέρια σας αυτό το σπαθί.
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε αυτό συνεπάγεται και αυξημένες υποχρεώσεις και ευθύνες, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα αντεπεξέλθετε όπως εξάλλου το πράξατε στη μέχρι τώρα υπηρεσιακή σας διαδρομή. Το Λιμενικό Σώμα συνεχίζει να επενδύει και να στηρίζεται πάνω στις ικανότητές σας και στην προσήλωσή σας, στους στόχους, στην υψηλή αποστολή του και στο καθήκον απέναντι στην πατρίδα. Έχετε αποδείξει ότι προσπαθείτε με υψηλό αίσθημα του καθήκοντος, με ευσυνειδησία και επαγγελματισμό, και το επιτυγχάνεται να ανταποκριθείτε στις σύγχρονες προκλήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος της Ελληνικής κοινωνίας και πάντοτε πιστοί στο καθήκον.
Η Ηγεσία του Σώματος είναι υπερήφανη για το αξιέπαινο έργο σας. Σας διαβεβαιώ ότι είμαστε κοντά σε κάθε προσπάθειά σας αφού η προσφορά σας στο έργο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και στην ελληνική κοινωνία είναι σπουδαία, πολύ σημαντική και χαίρει καθολικής αναγνώρισης.
Θέλω να σημειώσω: Ακολουθείστε το παράδειγμα του αείμνηστου συναδέλφου σας Πλωτάρχη Λιμενικού Σώματος Κυριάκου Παπαδόπουλου, που σήμερα το ξίφος του παραλαμβάνει η σύζυγός του, ο οποίος διακρίθηκε για την αφοσίωσή του στο καθήκον, το θάρρος και την αλληλεγγύη του, κάνοντάς μας όλους υπερήφανους. Σας συγχαίρω που κριθήκατε άξιοι να φέρετε το ξίφος του Αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος. Σας εύχομαι να είστε πάντα καλά και να έχετε μια γεμάτη δημιουργία χρονιά».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter