Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο DNV GL πρωτοπορεί στις υπηρεσίες του προς τους έλληνες πλοιοκτήτες!

teriakidisstef

Το εμπόριο μέσω θαλάσσης θα αυξηθεί κατά 37% μέχρι το 2050 σύμφωνα με τη νέα μελέτη για τις προοπτικές της ναυτιλίας που εκπόνησε ο DNV GL και παρουσιάσθηκε πρόσφατα σε συνέντευξη τύπου στον Πειραιά.

Στην ετήσια αυτή συνάντηση του DNV GL με διακεκριμένους δημοσιογράφους και ανθρώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης του ναυτιλιακού τομέα, ο Γιώργος Τεριακίδης, Regional Business Development Manager (στη φωτογραφία αριστερά), με τον Ιάσονα Στεφανάτο, Senior Research Engineer (δεξιά), παρουσίασαν την δραστηριότητα του νηογνώμονα κατά το 2018 αλλά και τους μελλοντικούς στόχους.

Όπως τονίσθηκε ο νηογνώμονας κατά το έτος 2018 ανέλαβε και υλοποίησε μία σειρά πρωτοβουλιών με στόχο την περαιτέρω ικανοποίηση των πελατών του και την υποστήριξη της τοπικής αγοράς.

H DATE (Direct Access to Technical Experts) αναβαθμίστηκε, παρέχοντας στους πελάτες λύσεις και συνεχή υποστήριξη, με ποσοστό ανταπόκρισης σε έυλογο χρόνο στο 97% ανταπόκριση και επείγουσα αντιμετώπιση περιπτώσεων εντός 3,3. ωρών κατά μέσο όρο.

Επίσης αναφέρθηκε ότι το 37% των νεότευκτων ελληνόκτητων πλοίων (με όρους GRT) και το 38% του αριθμού των πλοίων ταξινομήθηκαν στην κλάση του DNV GL ενώ επιπλέον 28 πλοίων που είναι σε λειτουργία προστέθηκαν από άλλους νηογνώμονες.

Παρουσιάστηκαν ακόμη εν συντομία οι προβλέψεις για το 2050. Οι εμπειρογνώμονες του νηογνώμονα προβλέπουν ότι έως το 2050 θα αυξηθεί κατά 37% η ζήτηση των θαλάσσιων μεταφορών, πράγμα που σημαίνει αναμφισβήτητα ότι θα αναδυθεί η ανάγκη για μεγαλύτερο αριθμό πλοίων.

Τέλος τονίσθηκε ότι η συμμόρφωση με όλους τους κανονισμούς του ΙΜΟ θα βρίσκονται στο προσκήνιο για τα επόμενα χρόνια, ενώ η ψηφιοποίηση αναμένεται να είναι το κλειδί για τη βελτίωση της παγκόσμιας αποτελεσματικότητας του στόλου. Παρουσιάστηκε επίσης η Alternative Fuel Insight Platform, μια νέα online εφαρμογή του DNV GL.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter