Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Κλειδί» το ναυτεργατικό δυναμικό

0νεε

Στη σημασία και το ρόλο του ναυτεργατικού δυναμικού για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την ανάπτυξη του υπό ελληνική σημαία στόλου επικέντρωσαν νωρίτερα σήμερα στο πλαίσιο εκδήλωσης κοπής της πίτας το Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος τόσο ο πρόεδρος της ΕΕΕ κ. Θ. Βενιάμης όσο και ο πρόεδρος του ΝΕΕ κ. Γ.Πατέρας.

Και οι δύο τόνισαν με ιδιαίτερη έμφαση της σημασία της ναυτικής εκπαίδευσης και παραγωγής καταρτισμένων ναυτεργατών σε όλες τις βαθμίδες με τον πρόεδρο της ΕΕΕ να σημειώνει μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα προσαρμογής του ναυτεργατικού δυναμικού της χώρας με τις αρχές της ανταγωνιστικότητας της διεθνούς ναυτεργασίας. Εξαίροντας την τεχνογνωσία των ελλήνων αξιωματικών αλλά και πληρωμάτων ο κ. Βενιάμης παρατήρησε ότι το ναυτεργατικό δυναμικό της χώρας θα πρέπει να είναι και στο οικονομικό πεδίο ανταγωνιστικό, στοιχείο το οποίο, όπως χαρακτηριστικά τόνισε καυτηριάζοντας μάλιστα συνδικαλιστικές αγκυλώσεις, θα προσδώσει ελκυστικότητα στην αγορά εργασίας . Από τις επισημάνσεις Βενιάμη δεν έλειψαν και εκείνες περί των κανόνων που επιβάλλονται σε διεθνές περιβάλλον με αιχμή τους κανονισμούς για τους αέριους ρύπους σημειώνοντας μεταξύ άλλων το ρόλο του ΙΜΟ στην χάραξη ρότας για την πράσινη ναυτιλία. Νωρίτερα ο κ. Πατέρας είχε αναφερθεί μεταξύ άλλων στην αναγκαιότητα δημιουργίας ευνοϊκού κλίματος για την ανάπτυξη ναυτιλιακών δραστηριοτήτων καθώς και στη στήριξη από το ΝΕΕ των ΑΕΝ. Μάλιστα από την πλευρά του τόνισε τη σημασία της παραγωγής ικανού αριθμού ναυτεργατικού δυναμικού με υψηλό γνωστικό επίπεδο για την κάλυψη των αναγκών της ναυτιλίας με τον υπουργό ΝΝΠ κ. Φ. Κουβέλη να σημειώνει το ρόλο της ναυτιλίας στην οικονομία της χώρας και βέβαια στη δυναμική που αυτή προσδίδει σε αυτή στο διεθνή οικονομικό στίβο. Και ο κ. Κουβέλης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημασία της ναυτικής εκπαίδευσης και της ναυτεργασίας με τον γ.γ. της ΠΝΟ κ. Ι. Χαλά να υπεραμύνεται των ΣΣΕ καλώντας τους φορείς της ναυτιλίας σε εποικοδομητικό, όπως τον χαρακτήρισε διάλογο. Από την πλευρά τους τέλος τόσο ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πειραιώς κ. Β. Κορκίδης όσο και ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Ι. Μώραλης αναφέρθηκαν στη συμβολή των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων στο οικονομικό γίγνεσθαι της πόλης αλλά και της διατήρησης της λάμψης της ελέω της ναυτιλίας . Τέλος από την πλευρά της ΝΔ ο αναπληρωτής τομεάρχης Ναυτιλίας κ. Χ. Αθανασίου προέταξε τη σημασία της ναυτιλίας για την χώρα προτρέποντας μεταξύ άλλων το ΝΕΕ με το συμβουλευτικό του ρόλο να συμβάλει στη χάραξη πολιτικής ενδυνάμωσης της ναυτιλίας.
Στην διάρκεια τέλος της εκδήλωσης που έγινε επι του πλοίου- πλωτού μουσείου «Hellas Liberty» απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στο επί χρόνια διατελέσαντα πρόεδρο του ΝΕΕ κ. Γ. Γράτσο για την προσφορά του στη ναυτιλία από της θέσεως του προέδρου του Επιμελητηρίου.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter