Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Ρότα» εκσυγχρονισμού της STCW έθεσε το ICS

0GuyPlatten ICS

Θέμα «εκσυγχρονισμού» ή «συγχρονισμού» της STCW με τις σύγχρονες απαιτήσεις της ναυτιλίας που απορρέουν και από τα νέα πλοία «βλέπει» για το τρέχον έτος το International Chamber of Shipping.

Το θέμα έφερε στο προσκήνιο, πρόσφατα στο πλαίσιο εκδήλωσης του Επιμελητηρίου στο Λονδίνο ο γ.γ. Guy Platten. Σύμφωνα με δηλώσεις του γ.γ., που επικαλείται η Lloyd's List, στόχος είναι ο συγχρονισμός της STCW ώστε να συμβαδίσει με τις σημερινές επιχειρησιακές απαιτήσεις σημειώνοντας ότι θα ασκηθεί πίεση στον ΙΜΟ για την αναθεώρηση της διεθνούς σύμβασης η οποία καθορίζει τα βασικά προσόντα που πρέπει να έχουν πληρώματα και αξιωματικοί. Η σύμβαση είχε αναθεωρηθεί το 2010 λαμβάνοντας υπόψη τις μέχρι τότε τεχνολογικές εξελίξεις αλλά σύμφωνα με τον κ. Platten ο σχεδιασμός των πλοίων οι τεχνολογίες και οι λειτουργίες έχουν αλλάξει σημαντικά σε βαθμό που να μην «συμβαδίζει» πλέον η σύμβαση με τα νέα δεδομένα. Να σημειωθεί ότι ο γ.γ. του Επιμελητηρίου εστίασε στην ασφάλεια λέγοντας ότι η ναυτιλία μέχρι τώρα έχει εστιάσει στους "πράσινους" κανονισμούς που αφορούν το sulphur του 2020, το Ballast Water Management Convention και το Decarbonisation του 2050.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter