Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Πάγωμα» στο cloud για επικίνδυνα και ασαφή φορτία

0Container Ship Fire

Τέλος στους «πονοκεφάλους» και την αγωνία που προκαλούν οι διακινήσεις επικίνδυνων και ασαφών ως προς τα δηλωτικά τους φορτίων αναμένεται να θέσει η ψηφιακή τεχνολογία στην οποία έχουν επενδύσει οι εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων. Ουσιαστικά μέσω των πλατφορμών που είναι σε επίπεδο cloud οι ανταλλαγές πληροφοριών θα δώσουν την ευκαιρία να «παγώνουν» οι διακινήσεις τέτοιων φορτίων μέχρι νεοτέρας ή επιβεβαίωσης των συνοδευτικών δηλωτικών εγγράφων. Το όλο ζήτημα θεωρείται μείζονος σημασίας καθώς περιστατικά που έχουν σημειωθεί σε πλοία και λιμάνια έχουν κοστίσει σε ναυτιλιακές εταιρίες και ασφαλιστικούς οργανισμούς εκατομμύρια δολαρίων σε αποζημιώσεις και αποκαταστάσεις βλαβών χωρίς να μένουν απέξω και τα έξοδα και οι αποζημιώσεις για ρυπάνσεις.
Οι μόλις προς 24ώρων συζητήσεις που διεξήχθησαν στο Tech Summit της Σιγκαπούρης και από την INTTRA πλατφόρμα στην οποία ήδη είναι συνδεδεμένες αρκετές εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, αλλά και από αυτές που επακολούθησαν και οι οποίες οδήγησαν σε απόφαση για «ομογενοποίηση» των data, από τους liners θεωρείται μία καλή εξέλιξη για τον τομέα της ασφάλειας στη διακίνηση φορτίων. Να σημειωθεί ότι στο cloud περιβάλλον πατάει ήδη ή θα πατήσει σύντομα και ένα μεγάλο μέρος της αλυσίδας των logistics γεγονός επίσης θετικό για την ασφάλεια διακίνησης φορτίων με συνδυασμένες μεταφορές.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter