Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νέα εποχή για το Νεώριο Σύρου: «Ναι» στο σχέδιο εξυγίανσης από το Δικαστήριο

0Neorio3

Σ την εποχή Onex περνά και τυπικά το Νεώριο, μετά το «πράσινο φως» που άναψε χθες το Πρωτοδικείο Σύρου στο σχέδιο εξυγίανσης της πολύπαθης επιχείρησης. Υπενθυμίζεται πως η αίτηση εξυγίανσης είχε κατατεθεί στις 6 Σεπτεμβρίου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει την διαγραφή 100% των τόκων, προστίμων, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων προς τον ΕΦΚΑ και το ελληνικό δημόσιο και αποπληρωμή του υπόλοιπου ποσού σε 280 δόσεις. Επίσης προβλέπει διαγραφή μέρους των οφειλών προς τις τράπεζες (σ.σ. Αlpha Βank και Πειραιώς) και εξόφληση του κεφαλαίου σε 30 εξαμηνιαίες δόσεις.
Επιπλέον, το σύνολο των υποχρεώσεών της προς ουσιώδεις προμηθευτές θα μεταβιβαστεί σε νέα εταιρεία και θα εξοφληθεί ολοσχερώς και χωρίς απομειώσεις, εντός 60 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής, ενώ οι υποχρεώσεις προς τους μη ουσιώδεις προμηθευτές διαγράφονται σε ποσοστό 85,67% επί του συνόλου των απαιτήσεων των ανέγγυων προμηθευτών και εξοφλούνται κατά το εναπομένον υπόλοιπό τους από αυτήν σε 24 μηνιαίες δόσεις.
Η νέα εταιρεία αναλαμβάνει να καταβάλει στους πρώην εργαζόμενους στην υπό εξυγίανση εταιρεία εφάπαξ, εντός 60 εργάσιμων ημερών, τα οφειλόμενα ποσά που αναλογούν σε κάθε εργαζόμενο. Τέλος, η νέα εταιρεία θα πρέπει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου 14,3 εκατ. Ευρώ ενώ θα πρέπει να προχωρήσει και σε επενδύσεις ύψους 29,8 εκατ. ευρώ σε βάθος 25ετίας.
Πηγή: mononews.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter