Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βραβεία AMVER: 33.000 ναυτικοί τιμήθηκαν για την συνεισφορά τους

0AMBER

Μια «θαλασσινή οικογένεια» από 33.000 ναυτικούς όλων των ειδικοτήτων τιμήθηκε χθες για την εθελοντική συμμετοχή και συνεισφορά τους στο πρόγραμμα AMVER που υποστηρίζει τη διάσωση της ανθρώπινης ζωής στη Θάλασσα. Με βασικό «μότο» για το θαλάσσιο DNA των Ελλήνων ο πρόεδρος του «The International Propeller Club of United States of America – Port of Piraeus», μεταξύ άλλων, δεν έχασε την ευκαιρία να τονίσει πως " Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 7η θέση ανάμεσα στα ναυτιλιακά κράτη, παγκοσμίως. Αυτό πρέπει να το βελτιώσουμε» Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα AMVER και στο έργο της ελληνόκτητης ναυτιλίας: ": "220 ελληνικές εταιρείες και 1.800 πλοία συμμετέχουν στο σύστημα AMVER με στόχο την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας στη θάλασσα. Πρόκειται για 33.000 ναυτικούς που είναι ναυτολογημένοι σε ελληνικά πλοία. Το 2017 διασώθηκαν 153 άτομα στις θάλασσες εκ των οποίων τα 110 από πληρώματα ελληνόκτητων πλοίων. Συνολικά από το 2000 έχουν διασωθεί παγκοσμίως 3.500 άνθρωποι". Ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ αναφέρθηκε στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ-Ελλάδας και στη ναυτιλία επεσήμανε: «Μέσω του συστήματος ANVER έχουν σωθεί χιλιάδες ζωές στη θάλασσα. Ήταν μία πρωτοβουλία των ΗΠΑ και η επέκτασή της και στην Ελλάδα οδήγησε σε μια παγκόσμια επιτυχία. Πρέπει να αναγνωρίσω την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα ως ένα».
Στην εκδήλωση του Propeller Club τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο καπτ Παναγιώτης Τσάκος για τη συμβολή του στην ελληνική και παγκόσμια ναυτιλία. Ο καπτ Τσάκος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την μείωση των πληρωμάτων αλλά και για το μέλλον της ελληνικής ναυτιλίας αν χαθεί η τεχνογνωσία όπως είπε από τα ελληνικά χέρια.
Τα βραβεία διοργανώνει το Propeller Club του Πειραιά σε συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία και την Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, το υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter