Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μια σημαντική συμφωνία μεταξύ Roll Royce και Intel με στόχο τα αυτόνομα πλοία

rollroycevessels

Η Rolls-Royce και η Intel σκοπεύουν να συνεργαστούν πάνω σε σχέδια για περίπλοκα και έξυπνα συστήματα ναυτιλίας που θα κάνουν την εμπορική ναυτιλία ασφαλέστερη.

Η συνεργασία αφορά στην προώθηση έξυπνων και διασυνδεμένων κεντροποιημένων συστημάτων χρήσιμα σε πλοιοκτήτες, διαχειριστές ιδιοκτήτες φορτίων και τους υπεύθυνους διαχείρισης των λιμανιών, συγκεντρώνοντας την τεχνογνωσία στην προηγμένη τεχνολογία πλοίων της Rolls-Royce με την τεχνολογία στα εξαρτήματα και συστήματα της Intel. Με επίκεντρο την ασφάλεια, τα νέα πλοία θα φέρουν τα ίδια συστήματα που αξιοποιούνται στις «έξυπνες πόλεις» στα αυτόνομα αυτοκίνητα και τα αεροσκάφη.

Τα νέα συστήματα πλοήγησης θα διαθέτουν data center και δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και εξελιγμένα υπολογιστικά συστήματα που θα διαχειρίζονται την πλοήγηση, την ανίχνευση εμποδίων και τις επικοινωνίες.
Θα χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία Intel Field Programmable Gate Array (FPGA) που θα επιλύσει τις σχεδιαστικές προκλήσεις σχετικές με τη ναυτιλιακή νοημοσύνη και θα παρέχει στους μηχανικούς μια ευέλικτη πλατφόρμα με στόχο την ανίχνευση εμποδίων και τη πλοήγηση
Επίσης θα αξιοποιηθούν οι εξελιγμένοι επεξεργαστές Intel Xeon βελτιστοποιημένοι με την τεχνολογία HPC (High Performance Computing) οι οποίοι θα διαχειριστούν πολύπλοκα μοντέλα λειτουργιών του πλοίου, χρησιμοποιώντας μοντέλα μάθησης για υποστήριξη πλήρως αυτόνομων λειτουργιών κ.α.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter