Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διμερής συνάντηση ΥΝΑΝΠ με Πρέσβη της Δημοκρατίας της Ινδονησίας στην Ελλάδα

0Adamhar

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φ. Κουβέλης συναντήθηκε την 4/10/2018 στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Ινδονησίας στην Ελλάδα, κ. Ferry Adamhar, κατόπιν πρωτοβουλίας της ινδονησιακής πλευράς. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή στελεχών της Πρεσβείας της Ινδονησίας στην Ελλάδα και του ΥΝΑΝΠ, με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και σε επίπεδο Διεθνών Οργανισμών.
Ο κ. Υπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήρια του προς τον Ινδονήσιο πρέσβη για τα πρόσφατα φυσικά φαινόμενα που έπληξαν την Ινδονησία και είχαν ως αποτέλεσμα σημαντικές ανθρώπινες απώλειες. Παράλληλα, εξέφρασε τη διαθεσιμότητά της ελληνικής πλευράς για παροχή τεχνικής βοήθειας προς αυτή την κατεύθυνση, και ιδιαίτερα στο πλαίσιο τεχνικής συνεργασίας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ). Ο κ. Πρέσβης, αφού ευχαρίστησε για την έκφραση συμπάθειας της ελληνικής πλευράς, επεσήμανε την σημαντική γεωγραφική θέση της χώρας του που την καθιστά σημαίνον κέντρο διακίνησης φορτίων.
Οι δυο πλευρές επιβεβαίωσαν την προτεραιότητα που αποδίδουν στον τομέα της ναυτιλίας ως μέσο για την επίτευξη της οικονομικής ανάπτυξης των χωρών τους. Υπογράμμισαν την έμφαση που αποδίδουν στην ενίσχυση των διμερών ναυτιλιακών σχέσεών τους σε διμερές επίπεδο μέσω της επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Διμερούς Συμφωνίας για τις Θαλάσσιες Μεταφορές. Παράλληλα επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για συνέχιση της συνεργασίας τους στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) ως μέλη του Συμβουλίου του Οργανισμού.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρόσφατη υπογραφή Δήλωση Προθέσεως Συνεργασίας μεταξύ του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. και της Ινδονησιακής Ακτοφυλακής και στην πρόθεση των δυο πλευρών για την υλοποίησή του και ενίσχυση της συνεργασίας σε επιχειρησιακούς τομείς ακτοφυλακής.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν τη σημασία της ναυτιλίας ως πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης των δύο χωρών, η οποία συνιστά εφαλτήριο συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας τόσο σε διμερές όσο και πολυμερές επίπεδο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter