Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Interamerican: Έμφαση στη ναυτιλία

Bulk carrier 1

Έμφαση στη διείσδυσή της στις ασφαλίσεις εμπορικών πλοίων και σκαφών αναψυχής, μεταφερομένων φορτίων και πληρωμάτων δίνει την τελευταία τριετία η Interamerican, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της σε όλους τους κλάδους των γενικών ασφαλίσεων, πέραν του κλάδου οχημάτων όπου κατέχει ηγετική θέση στην αγορά.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, η εταιρεία έχει εγγράψει κατά το 2017, σε αυτές τις κατηγορίες, ασφάλιστρα 6,48 εκατ. ευρώ, με άνοδο παραγωγής στην ασφάλιση πλοίων και σκαφών, που έφθασε στα 3,8 εκατ. (αύξηση 48% έναντι του 2016).
H Interamerican ασφαλίζει εμπορικά πλοία για ίδιες ζημιές και αστική ευθύνη έναντι τρίτων και ο στόλος των ασφαλισμένων φθάνει στα 875 πλοία σε σύνολο 70 ναυτιλιακών επιχειρήσεων-πελατών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Τα σκάφη, που ασφαλίζονται υποχρεωτικά για αστική ευθύνη, φθάνουν στα 2.985. Η εταιρεία παρέχει και κάλυψη ιδίων ζημιών, ενώ ακόμη ασφαλίζει μαρίνες και ναυπηγεία, με επέκταση καλύψεων για εγκαταστάσεις, ελλιμενιζόμενα, κατασκευαζόμενα ή επισκευαζόμενα σκάφη, καθώς και για ενυπόθηκο ενδιαφέρον πιστωτικών ιδρυμάτων επί του σκάφους ή του πλοίου.
Με την παρουσία της στην έκθεση των φετινών «Ποσειδωνίων», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η INTERAMERICAN υπογραμμίζει το ενδιαφέρον της για την ελληνική ναυτασφαλιστική αγορά, που σύμφωνα με τα στοιχεία του International Union οf Marine Insurance (IUMI), κατά το 2016 είχε παραγωγή 39,15 εκατ. δολαρίων σε ασφάλιστρα. Η ελληνική ναυτιλία αποδεικνύεται υψηλής αντοχής τομέας, διατηρώντας τη θέση της τόσο στη διεθνή κατάταξη και ελέγχοντας το 20% της χωρητικότητας, με 4.800 πλοία άνω των 100 gt όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου αντιπροσωπεύει το 50% σε dwt του κοινοτικού στόλου.
Το περίπτερο της εταιρείας στα «Ποσειδώνια» προσήλκυσε το ενδιαφέρον πλήθους επισκεπτών. Η Έκθεση, που εορτάζει φέτος την 50η επέτειό της, αποτελεί τη σημαντικότερη ναυτιλιακή εκδήλωση σε όλο τον κόσμο και απευθύνεται σε διεθνές κοινό, αναδεικνύοντας και το μέγεθος συνεισφοράς της ελληνικής ναυτιλίας στο ΑΕΠ της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το 2017 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα έφθασε πάνω από τα 9 δισ. ευρώ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter