Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Ποσειδώνια 2018». Συναντήσεις του ΥΝΑΝΠ Παναγιώτη Κουρουμπλή με ομολόγους του

kouroyblis 22

Στο πλαίσιο επίσημων συναντήσεων επ’ ευκαιρία της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2018», ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής συναντήθηκε με τον Υπουργό Μεταφορών και Τοπικής Κυβέρνησης της Κοινοπολιτείας των Μπαχαμών κ. Frankie Campbell, με την Πρόεδρο της Ναυτιλιακής Διοίκησης Μπαχαμών κα. J. Denise Lewis-Johnson και με αντιπροσωπεία της Ναυτιλιακής Διοίκησης των Μπαχαμών.

Συναντήθηκε επίσης με τον Υπουργό και με την Υφυπουργό Ναυτιλίας της Δημοκρατίας Λιβερίας κκ James N. Kollie και Margaret Ansumana, καθώς και με τον Γενικό Πρόξενο της Λιβερίας στην Ελλάδα.
Αντικείμενο της συνάντησης, ήταν η επιβεβαίωση της δυναμικής προοπτικής των οικονομικών και ναυτιλιακών σχέσεων σε διμερές επίπεδο με τις εν λόγω χώρες, καθώς και της συνεργασίας επί επίκαιρων θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος στον ΙΜΟ.
Ο κ. Κουρουμπλής στη συνάντησή του με τον Υπουργό Μεταφορών και Τοπικής Κυβέρνησης και με την αντιπροσωπεία των Μπαχαμών αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο των Μπαχαμών στη ναυτιλία και ειδικότερα στους ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα, λόγω του σημαντικού αριθμού ελληνόκτητου στόλου στο νηολόγιο των Μπαχαμών. Επιπρόσθετα, έδωσε έμφαση στην ενίσχυση των δεσμών συνεργασίας των δύο χωρών, σε επίπεδο IMO και ιδίως επί των επίκαιρων θεμάτων της περιβαλλοντικής ατζέντας. Επεσήμανε την προτεραιότητα που αποδίδεται στην υιοθετηθείσα Στρατηγική του ΙΜΟ για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τα πλοία, σε συνάρτηση και με τα αιτήματα μικρών νησιωτικών κρατών, όπως οι Μπαχάμες, που πλήττονται ιδιαίτερα από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.
Στη συνάντησή του με τον Υπουργό Ναυτιλίας της Δημοκρατίας Λιβερίας Dr. James N. Kollie και με αντιπροσωπεία της Λιβερίας, ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε επίσης στους μακροχρόνιους δεσμούς Ελλάδας – Λιβερίας στον τομέα της ναυτιλίας, λόγω του σημαντικού εμπορικού στόλου των δύο χωρών, καθώς και του ιδιαίτερα σημαντικού μεριδίου του ελληνόκτητου στόλου στο νηολόγιο της Λιβερίας, στο οποίο, το πρώτο πλοίο που νηολογήθηκε, το 1948, ήταν ελληνόκτητο. Επιπρόσθετα, έμφαση αποδόθηκε στην συνεργασία των δύο χωρών, που αποτελούν εκλεγμένα μέλη στο Συμβούλιο του ΙΜΟ στην εφαρμογή, κατά τον πλέον λειτουργικό για τη ναυτιλία τρόπο, της επίκαιρης περιβαλλοντικής νομοθεσίας (Ballast Water Management Convention και νέο όριο περιεκτικότητας 0,5% καυσίμων σε θείο), αλλά και της υλοποίησης της αρχικής στρατηγικής για τη μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων από τα πλοία. Ταυτόχρονα έμφαση αποδόθηκε στη διασφάλιση της ασφάλειας σε ζωτικές για τη ναυτιλία θαλάσσιες οδούς, ιδίως στην περιοχή της Δυτικής Αφρικής, ως αναγκαίο προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη του παγκόσμιου εμπορίου.Οι Υπουργοί των Μπαχαμών και της Λιβερίας επισκέπτονται παραδοσιακά τη χώρα μας στο πλαίσιο της Έκθεσης ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ.Οι συναντήσεις του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής ολοκληρώθηκαν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, επιβεβαιώνοντας το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων της χώρας με τα σημαντικά ναυτιλιακά κράτη των Μπαχαμών και της Λιβερίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter