Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ποιοι τιμήθηκαν με τα βραβεία Ωνάση για τα Χρηματοοικονομικά, το Εμπόριο και τη Ναυτιλία!

idrymaonasi

Σε πέντε κορυφαίους ακαδημαϊκούς απονέμονται τα Βραβεία Ωνάση 2018 στα Χρηματοοικονομικά, το Διεθνές Εμπόριο και τη Ναυτιλία.

Με το Βραβείο Ωνάση στην Ναυτιλία τιμήθηκαν οι καθηγητές Μέρι Μπρους και Γουέινι Τάλεϊ, Ναυτιλιακοί Οικονομολόγοι, γνωστοί για το ερευνητικό έργο τους στο πεδίο των λιμανιών και των κινδύνων της τρομοκρατίας και της πειρατείας στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Ο καθηγητής Ντάγκλας Ντάιαμοντ, αυθεντία στη διαχείριση μαζικής απόσυρσης καταθέσεων και στις κρίσεις ρευστότητας, τιμήθηκε με το Βραβείο Ωνάση 2018 στα Χρηματοοικονομικά.

Το Βραβείο Ωνάση στον τομέα του Διεθνούς Εμπορίου, απονεμήθηκε στους Καθηγητές Τζόναθαν Ίτον και Σάμιουελ Κόρτουμ για τις συνεργατικές τους προσπάθειες να διερευνήσουν την επίδραση της τεχνολογίας στο παγκόσμιο εμπόριο.

Τα Βραβεία Ωνάση απονέμονται σε κορυφαίους ακαδημαϊκούς του κόσμου για τα επιτεύγματα, αλλά και τη συνολική τους προσφορά στους τομείς των Χρηματοοικονομικών, του Διεθνούς Εμπορίου και της Ναυτιλίας, στα τρία πεδία δηλαδή που διακρίθηκε και ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

Τρία βραβεία, το καθένα αξίας 200.000 δολαρίων, χορηγούνται από το Ίδρυμα Ωνάση και απονέμονται κάθε τρία χρόνια σε συνεργασία με το Cass Business School, και ειδικότερα με το Κέντρο του για τη Ναυτιλία, το Διεθνές Εμπόριο και τα Χρηματοοικονομικά, καθώς και το City of London.

Οι αποδέκτες των Βραβείων Ωνάση επιλέχθηκαν από κριτική επιτροπή, την οποία απαρτίζουν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, ανάμεσά τους δύο νομπελίστες. Η ανακοίνωση των φετινών κινητών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Απριλίου, στο Mansion House -το επίσημο γραφείο του Λόρδου Δημάρχου του City of London- από τον Άλντερμαν Ντέιβιντ Γκρέιβς.

Αναλυτικά, τα Βραβεία Ωνάση 2018 απονεμήθηκαν στους:

ΒΡΑΒΕΙΟ ΩΝΑΣΗ 2018, ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Καθηγητής Douglas W. Diamond, Καθηγητής Διακεκριμένων Υπηρεσιών στα Χρηματοοικονομικά στην έδρα Merton H. Miller, Booth School of Business, University of Chicago
ΒΡΑΒΕΙΟ ΩΝΑΣΗ 2018, ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ (μοιράζονται)
Καθηγητής Jonathan Eaton, Διακεκριμένος Καθηγητής Οικονομικών, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, The Pennsylvania State University
Καθηγητής Samuel S. Kortum, Καθηγητής Οικονομικών στην έδρα James Burrows Moffatt, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Yale University
ΒΡΑΒΕΙΟ ΩΝΑΣΗ 2018, ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ (μοιράζονται)
Καθηγήτρια Mary R. Brooks, Ομότιμη Καθηγήτρια, Rowe School of Business, Dalhousie University και Πρόεδρος του Ναυτικού Συμβουλίου των Εθνικών Ακαδημιών, Washington DC
Καθηγητής Wayne K. Talley, Καθηγητής Διοίκησης Ναυτιλίας και Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ναυτιλιακού Ινστιτούτου και Εξέχων Διδάσκων, Strome College of Business, Old Dominion University

«Βραβεία όπως αυτά μάς επιτρέπουν να προβλέψουμε και, κατά κάποιον τρόπο, να επιστρέψουμε από το μέλλον, όπου το έργο των διακεκριμένων ακαδημαϊκών της εποχής μας θα έχει λάβει τη μεγαλύτερη δυνατή αναγνώριση» τόνισε ο Δρ. Αντώνης Παπαδημητρίου, πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής.

«Το όνομα του Αριστοτέλη Ωνάση είναι συνώνυμο με τα πεδία ενασχόλησης των βραβευθέντων μας, ενώ η Ναυτιλία, το Διεθνές Εμπόριο και τα Χρηματοοικονομικά είναι οι τρεις θεμελιώδεις τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας στις σύγχρονες οικονομίες.

Η συμβολή που είχαν στην έρευνα αυτών των πεδίων οι σημερινοί νικητές είναι τέτοια, ώστε μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι μας έχουν φέρει όχι ένα, αλλά πολλά βήματα πιο κοντά στη γνώση που θα απολαμβάνουμε στο μέλλον» συνέχισε ο κ. Παπαδημητρίου, υπογραμμίζοντας ότι ίδρυμα Ωνάση, είναι υπερήφανο, που στηρίζει τα βραβεία σε συνεργασία με το City of London και το City University/Cass Business School.

«Τα βραβεία αυτά απονέμονται για τέταρτη φορά και μας κάνει εξίσου υπερήφανους ότι οι προηγούμενοι νικητές τους συνεχίζουν να διακρίνονται για το έργο τους και να έχουν εξέχουσα προσφορά στους τομείς τους, όπως ο Καθηγητής Eugene Fama, (έλαβε το Βραβείο Ωνάση στα Χρηματοοικονομικά το 2009), στον οποίο απονεμήθηκε το Βραβείο Νόμπελ Οικονομικών το 2013» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Κώστας Γραμμένος, πρόεδρος στο Διεθνές Κέντρο Ναυτιλίας, Εμπορίου και Χρηματοοικονομικών στο Cass Business School, ο οποίος έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην καθιέρωση του θεσμού των βραβείων, δήλωσε: «Τα Βραβεία Ωνάση απονέμονται για τέταρτη φορά και μπορεί κανείς να πει με ασφάλεια ότι έχουν καταστεί τα πιο αξιοσέβαστα διεθνή βραβεία στους τομείς των Χρηματοοικονομικών, του Διεθνούς Εμπορίου και της Ναυτιλίας.

Συγχαίρω θερμά τους βραβευθέντες, τα διακεκριμένα επιτεύγματα των οποίων έχουν βαθιά επίδραση στους γνωστικούς τους κλάδους και εξακολουθούν να έχουν βαρύτητα στην ακαδημαϊκή σκέψη και στην επιχειρηματική συμπεριφορά παγκοσμίως.»

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter