Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μεγάλη εξαγορά ναυτιλιακής εταρείας στη "γειτονιά" μας- Η DFDS απέκτησε την Τουρκική UN Ro-Ro

CalaisSeaways

Στη Μεσόγειο Θάλασσα κάνουν απόβαση οι «Βίκινγκς» της ιστορικής Δανέζικης ναυτιλιακής εταιρείας DFDS (Det Forenede Dampskibs-Selskab) η οποία ιδρύθηκε το 1886.

Η DFDS εξαγόρασε την τουρκική ναυτιλιακή εταιρεία «U.N. Ro-Ro» τα οχηματαγωγά πλοία της οποίας συνδέουν τα Τουρκικά λιμάνια με την Ιταλία και Γαλλία και δημιουργεί νέα δεδομένα στην αγορά μεταφοράς οχημάτων αλλά ενδεχομένως και επιβατών στο μέλλον στην θάλασσα της Μεσογείου.

Η αξία της εταιρείας υπολογίζεται σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της DFDS στα 950 εκατ. ευρώ, όσο και το τίμημα εξαγοράς της.

Η εξαγορά αναμένεται να είναι κερδοφόρα από τον πρώτο χρόνο με τα EBITDA του 2018 να κινούνται σε ένα εύρος μεταξύ 2,65-2,85 δις. Δανέζικες Κορώνες.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της DFDS η δανέζικη εταιρεία αποκτά το 98,8% της U.N. Ro-Ro, από τα τουρκικά private equity funds Actera Group και Esas Holdings.

Με την εξαγορά της U.N. Ro-Ro, επεκτείνουμε τις δραστηριότητες μας σε μία από τις πιο ελκυστικές αγορές εμπορευματικών μεταφορών στην Ευρώπη, η οποία είναι λειτουργικά παρόμοια με τη Βόρεια Ευρώπη, γεγονός που μας δίνει την ευκαιρία μαζί με την υπάρχουσα ισχυρή ομάδα διαχείρισης να αξιοποιήσουμε το δίκτυό μας, να αναπτύξουμε περαιτέρω την επιχειρηματική δραστηριότητα, υποστηρίζοντας παράλληλα την ανάπτυξη των πελατών της UN Ro-Ro, δήλωσε ο Niels Smedegaard, Διευθύνων Σύμβουλος της DFDS.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να γίνουμε μέρος του δικτύου της DFDS και των ευκαιριών ανάπτυξης που προσφέρει τόσο στους πελάτες μας όσο και στους υπαλλήλους μας.

Είμαι βέβαιος ότι η τεχνογνωσία του κλάδου, οι συνδυασμένες δυνατότητες δικτύου και η οικονομική ισχύς του νέου μας μετόχου θα επιτρέψουν στην UN Ro –Ro να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των Τούρκων εξαγωγέων και των διεθνών εταιρειών εφοδιαστικής ανέφερε ο Selçuk Boztepe, Διευθύνων Σύμβουλος της UN-Ro-Ro.

Η UR Ro-Ro εκμεταλλεύεται πέντε γραμμές θαλάσσιων μεταφορών στη Μεσόγειο μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ: τέσσερις διαδρομές συνδέονται με την Ιταλία και μία με τη Γαλλία.

Τα δρομολόγια έφεραν 202.000 φορτηγά το 2017, που αντιστοιχούσαν σε 34% της συνολικής αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των χερσαίων μεταφορών. Μέχρι το τέλος του 2017, η U.N. Ro-Ro διέθετε 12 πλοία με μέσο όρο ηλικίας 11 ετών.

Όλα τα φορτηγά πλοία κατασκευάζονται από το ναυπηγείο του Flensburg, όπου κατασκευάζονται και τα πιο σύγχρονα και αποδοτικά πλοία Ro-Ro της DFDS.

Επιπλέον, η U.N. Ro-Ro διαθέτει δύο λιμενικούς τερματικούς σταθμούς. Για το 2018 αναμένει έσοδα ύψους 240 εκατ. Ευρώ και EBITDA ύψους 97 εκατ. Ευρώ. Η εταιρεία έχει 500 υπαλλήλους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter