Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διώρυγα Παναμά: Προσοχή στα fake email

0ship at panama canal 1

Προειδοποίηση για θέματα ασφαλείας που ανακύπτουν από τη λήψη μη γνήσιων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εξέδωσε η Αρχή της Διώρυγας του Παναμά.

Σε σχετικό έγγραφο της εφιστά την προσοχή καθώς στην «αντίληψή της» περιήλθαν στοιχεία fake email. Τα εν λόγω μηνύματα φέρεται να αποστέλλονται από την Αρχή της Διώρυγας του Παναμά ζητώντας από του πελάτες –χρήστες της Διώρυγας πληροφορίες ή να επικαιροποιήσουν τα δεδομένα τους και με την παραλαβή οι ανωτέρω παραλήπτες εκτίθενται σε κακόβουλο λογισμικό και ιούς. Ειδικότερα ο τίτλος των μηνυμάτων έχουν την ένδειξη “PANAMA CANAL NON COMPLIANCE-IMPORTANT UPDATE”και μοιάζουν με το στιλ της γραφής που χρησιμοποιεί η Αρχή της Διώρυγας στην επικοινωνία με τους πελάτες της. Πολλά από τα μηνύματα που εμπεριέχουν ορθογραφικά και γραμματικά λάθη καταλήγουν στην προειδοποίηση ότι θα απαγορευτεί η διέλευση των πλοίων αν δεν συμμορφωθούν με το αίτημα που περιλαμβάνει το μήνυμα.
Σύμφωνα με την Αρχή της Διώρυγας η επαλήθευση γνησιότητας των μηνυμάτων του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλει η Διώρυγα γίνεται σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση στην οποία δημοσιεύονται οι επίσημες ναυτιλιακές ανακοινώσεις της ενώ σε περίπτωση αμφιβολιών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο Customer Service Liaison Office της Αρχής.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter