Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνάντηση του ΥΝΑΝΠ Π. Κουρουμπλή με American P and I Club

0KOUROYMPLHS

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ΥΝΑΝΠ Π. Κουρουμπλή στις Η.Π.Α, σκοπός της οποίας είναι η εμβάθυνση και σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας στον τομέα της ναυτιλίας και των παρακείμενων σε αυτή δραστηριοτήτων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του κ. Κουρουμπλή και του διοικητικού συμβουλίου του American P and I Club του μοναδικού οργανισμού ναυτικής αλληλασφάλισης των ΗΠΑ. Επίκεντρο της συνάντησης, η ανάγκη περαιτέρω αναβάθμισης της παρουσίας του τελευταίου στον Πειραιά, η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του και η έναρξη της διαρκούς πλέον συνεργασίας του οργανισμού με το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Η εκατονταετής πορεία του American P and I Club συνδέεται άρρηκτα με την ελληνική εφοπλιστική κοινότητα, γεγονός που αποδεικνύει και η ενεργός παρουσία Ελλήνων εφοπλιστών στο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων του οργανισμού στον Πειραιά.

Ο κ. Κουρουμπλής παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο Ναυτιλίας σε ό,τι αφορά στην αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης και στην ανάπτυξη μιας βιώσιμης και μακροπρόθεσμης λιμενικής πολιτικής, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται το λιμάνι του Πειραιά. Παράλληλα, ο κ. Κουρουμπλής επεσήμανε τις επενδύσεις στις οποίες έχει προβεί η Cosco στο λιμάνι, σε συνδυασμό με την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών και την ευρύτερη γεωστρατηγική δυναμική της Ελλάδας στην περιοχή.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter