Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εύσημα του αμερικανού πρέσβη στην ελληνική ναυτιλία

payat

Το μέγεθος και ο παγκόσμιος αντίκτυπος της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας είναι ένα τεράστιο επίτευγμα, για το οποίο ο ελληνικός λαός είναι δικαιολογημένα υπερήφανος», τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ. 

Μιλώντας στο ναυτιλιακό συνέδριο του Theseanation με τίτλο «Η παγκόσμια Επίδραση της Ναυτιλίας», στο Ίδρυμα Ευγενίδου ο κ. Πάιατ εμφανίστηκε ενυπωσιασμένος από την επιτυχημένη ιστορία της ελληνικής ναυτιλίας και δήλωσε «περήφανος για τον ρόλο που έπαιξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να βοηθήσουν στην αναζωογόνηση της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας».

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρέσβης αναφερόμενος στις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών τόνισε πώς οι ΗΠΑ ελπίζουν να δουν ενισχυμένη διμερή επενδυτική συνεργασία με την Ελλάδα.
Σε αυτή την συνεργασία συμπεριέλαβε την ελληνική ναυτιλία, τα λιμάνια και τα ναυπηγεία, κάνοντας ειδική μνεία στο ναυπηγείο της Σύρου, αναφέροντας πως είδε πέρυσι από κοντά τις δυνατότητες του και εξέφρασε την ανυπομονησία του να επιστρέφει φέτος για την επαναλειτουργία του υπό τη νέα ιδιοκτησία που εδρεύει στις ΗΠΑ. «Ελπίζω επίσης ότι οι εταιρείες των ΗΠΑ θα έχουν την ευκαιρία να επενδύσουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης» προσέθεσε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter