Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Με ευνοϊκούς όρους δάνεια 300 εκατ. ευρώ για "πράσινα" πλοία από ΕΤΕπ και ING!

ing eib

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και η ING υπέγραψαν συμφωνία για την υποστήριξη πράσινων επενδύσεων στην ευρωπαϊκή ναυτιλιακή αγορά, συνολικής αξίας 300 εκατ. Ευρώ.

Η ING και η ΕΤΕ θα συνεισφέρουν η κάθε μία από 150 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία αυτή εξασφαλίζει χρηματοδότοση με ευνοΙκούς όρους «πράσινων» και βιώσιμων έργων στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση των δυο μερών.
Η χρηματοδότηση αφορά είτε την ναυπήγηση νέων πλοίων ή την ανακατασκευή, η μετασκευή υφιστάμενων και ισχύει τόσο για την εσωτερική ναυσιπλοΐα όσο και για την ποντοπόρο ναυτιλία.
Προκειμένου να δημιουργηθεί ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο, η πιστωτική διευκόλυνση ύψους 300 εκατ. Ευρώ θα επενδυθεί σταδιακά από ΕΤΕπ εντός της επόμενης τριετίας, με την ναυτιλιακή ομάδα της ING να αναλαμβάνει την διαχείριση. Η συμφωνία επωφελείται επίσης από την εγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI), το κεντρικό στοιχείο του σχεδίου Juncker.
Την συμφωνία υπέγραψαν ο πρόεδρος της EIB Werner Hoyer και η Isabel Fernandez, Head of Wholesale Banking στην ING (στη φωτογραφία).

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter