Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κίνα: Κατασκευή τεράστιας βάσης δοκιμών για μη επανδρωμένα πλοία

0Κίνα

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής της μεγαλύτερης στον κόσμο βάσης δοκιμών για μη επανδρωμένα πλοία στο λιμάνι του Τζουχάι στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της νότιας Κίνας, ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο στην Κίνα.
Η τεχνολογία των μη επανδρωμένων πλοίων βρίσκεται ακόμα στα σπάργανα σε όλον τον κόσμο και αναμένεται να φέρει επανάσταση στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών: χωρίς πλήρωμα τα πλοία θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν μεγαλύτερο όγκο εμπορευμάτων και η εξοικονόμηση εργασίας θα μπορούσε να είναι τεράστια.
Η πρώτη στο είδος της αυτή βάση δοκιμών είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο με συνολική έκταση περίπου 770 τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχει σχεδιασθεί να προσομοιώνει, να δοκιμάζει, να επαληθεύει τις λειτουργίες των μη επανδρωμένων πλοίων, καθώς και τον σχεδιασμό των δρομολογίων, την παρακολουθηση, πρόσδεση και την αναχώρηση. Η κατασκευάστρια εταιρία Zhuhai ευελπιστεί να γίνει μια βάση υψηλής τεχνολογίας για την ανάπτυξη, δοκιμή και πιστοποίηση μη επανδρωμένων πλοίων σε διάστημα τριών έως
πέντε χρόνων.
Διάφορα σχέδια για την κατασκευή μη επανδρωμένων πλοίων υπάρχουν ήδη στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ η Νορβηγία αναμένεται να εγκαινιάσει μέσα στο 2018 το πρώτο στον κόσμο εμπορευματικο πλοίο, κινούμενο με 100% ηλεκτρική ενέργεια.
Η Κίνα αναζητεί να καλύψει την απόσταση στον τομέα των μη επανδρωμένων πλοίων. Στο τέλος του χρόνου σχεδιάζει να ρίξει στη θάλασα το πρώτο της αυτόνομο πλοίο το «Jindouyun» το οποίο θα μεταφέρει εμπορεύματα προς τα νησιά.
Πηγή: XINHUA ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter