Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Π. Κουρουμπλής: «Οι Έλληνες εφοπλιστές κατόρθωσαν να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία»

kouroumplis 6665

Στο 10ο ναυτιλιακό συνέδριο της εφημερίδας Maritime Economies, παρευρέθη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας, στην ομιλία του, έκανε ειδική αναφορά στην προσφορά του ελληνικού εφοπλιστικού κλάδου, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Όπως δήλωσε «οι Έλληνες εφοπλιστές κατόρθωσαν να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία, και κατέχουν την πρώτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα, περισσότερα από 600 πλοία κατασκευάζονται σε μεγάλα ναυπηγεία».
Όπως επεσήμανε ο κύριος Κουρουμπλής, η ναυτική εκπαίδευση είναι πρώτη προτεραιότητα για το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Συγκεκριμένα, έχει ζητηθεί από τον IMO να δημιουργηθεί παράρτημα του στην Ελλάδα, ξεκίνησε συνεργασία μεταξύ Ναυτικών Σχολών με τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, και ξεκίνησε διάλογος με το υπουργείο Παιδείας για την αναβάθμιση των ΕΠΑΛ ναυτικής εκπαίδευσης.
Η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, όπως τόνισε ο κύριος Κουρουμπλής, θα ενισχύσει «τη φήμη του καλού Έλληνα καπετάνιου, και του καλού Έλληνα μηχανικού, και ο κλάδος θα βοηθήσει στη μείωση της ανεργίας».
Ο υπουργός, ανέφερε ότι με το νέο σύστημα leasing έχουν επιλυθεί τα γραφειοκρατικά προβλήματα, που έκαναν δύσκολη τη διαδικασία εγγραφής και υπαγωγής στην ελληνική σημαία, ενώ για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «πλέον άλλαξαν τα πράγματα, και τα χρήματα που δαπανούνται εξυπηρετούν τους κατοίκους, και όχι τους επιχειρηματίες».
Άλλος ένας στόχος του υπουργείου, όπως σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής, είναι η ενεργοποίηση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter