Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δεσμεύεται το Πεκίνο για τη διάσωση των αγνοουμένων από τη σύγκρουση του ιρανικού δεξαμενόπλοιου

0012 133045ship collision

Η Κίνα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διάσωση των 32 αγνοουμένων ναυτικών μετά τη σύγκρουση του υπό σημαία Παναμά δεξαμενόπλοιου «Sanchi»με το φορτηγό πλοίο «CF Crystal», με σημαία Χονγκ Κονγκ, το προηγούμενο Σάββατο στις ανατολικές ακτές της Κίνας, δήλωσε ο πρεσβευτής της Κίνας στο Ιράν Πανγκ Σεν μετά τη συνάντηση που είχε στην Τεχεράνη με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας Αλί Ραμπιέι.
Οι 32 ναυτικοί που αγνοούνται ήταν πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου και πρόκειται για 30 Ιρανούς και δύο πολίτες του Μπανγκλαντές.
«Στην περιοχή εξακολουθεί να φλέγεται το δεξαμενόπλοιο, οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, ωστόσο τα σωστικά συνεργεία της Κίνας καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να πλησιάσουν το πλοίο και να σβήσουν τη φωτιά» δήλωσε ο Πανγκ.
Ο Κινέζος αξιωματούχος αποκάλυψε ότι στην περιοχή βρίσκονται περίπου 20 σκάφη διάσωσης, δύο από τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία αντίστοιχα, ενώ πάνω από την περιοχή πετά ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Μέχρι στιγμής έχει ανασυρθεί ένας νεκρός, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή. Ο πρεσβευτής της Κίνας στο Ιράν έκανε σαφές ότι η χώρα του θα κάνει ότι είναι δυνατόν για την ανεύρεση των αγνοούμενων στο πνεύμα της φιλίας των δύο χωρών, Κίνας και Ιράν.
Πηγή: Xinhua-ΑΝΑ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter