Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έρευνα του DNV GL καταγράφει επιχειρήσεις κατασκευής ναυτιλιακού εξοπλισμού

dnv gl 0987

Εβδομήντα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή υλικών για παραγωγή ναυτιλιακού και ναυπηγικού εξοπλισμού, κατέγραψε μελέτη του DNV GL Hellas, την οποία ανέλαβε ύστερα από σχετικό διαγωνισμό.

Οι εβδομήντα επιχειρήσεις όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, καλύπτουν ηλεκτρονικά και αυτοματισμούς εξοπλισμούς ενδιαίτησης μηχανολογικά και περιφερειακό εξοπλισμό από τις εβδομήντα εταιρείες, οι τριάντα ασχολούνται αποκλειστικά με ναυτιλιακά προϊόντα, ενώ οι σαράντα και με γενικότερα προϊόντα που αφορούν όμως τον ναυτιλιακό χώρο.

Με βάση τη μελέτη οι εταιρείες αυτές παράγουν μια γκάμα από 120 προϊόντα, τα οποία είναι πιστοποιημένα και τα οποία προορίζονται για εξαγωγές αφού οι ναυπηγήσεις πλοίων ως γνωστόν γίνονται εκτός Ελλάδος.

Τα στοιχεία της μελέτης πρόκειται να προωθηθούν και προς το υπουργείο Ανάπτυξης για την ένταξη σε προγράμματα οικονομικής στήριξης ενώ το εντυπωσιακό στοιχείο της μελέτης είναι ότι οι επιχειρήσεις αφενός μεν απασχολούν προσωπικό υψηλού μορφωτικού επιπέδου ενώ ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του τζίρου τους κατ’ έτος που φτάνει το 5% επανεπενδύεται για την ανάπτυξη καινοτομικών προϊόντων αλλά και τη βελτίωση των υφιστάμενων παραγόμενων προσόντων τους.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής τόνισε ότι πρόκειται για τη καταγραφή ενός δυναμικού τομέα τον οποίο το κράτος θα υποστηρίξει ενώ ανέφερε ότι υπάρχει διάλογος με αυτή την ομάδα των επιχειρήσεων, ώστε να στηριχθεί με κάθε τρόπο.
Καθώς οι εταιρείες αυτές έχουν μεγάλο όγκο εξαγωγικών δραστηριότατων.

Ο υπουργός αποκάλυψε ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό στην επικείμενη συνάντηση με τους εφοπλιστές να τους θέσει το θέμα στήριξης αυτών των επιχειρήσεων με παραγγελίες τους καθώς ως γνωστόν ο ελληνικός εφοπλισμός χτίζει ένα πολύ μεγάλο αριθμό πλοίων σε ασιατικές ναυπηγικές μονάδες.

Το ραντεβού με τον εφοπλισμό δεν έχει κλείσει αλλά ο υπουργός εμφανίζεται αισιόδοξος για στήριξη των επιχειρήσεων αυτών από τις ελληνικές εφοπλιστικές εταιρείες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter