Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νέο booking system από την Maersk με... penalty

maersk lines 09

Το έκλεισες, δεν το έφερες, δεν φορτώθηκε, θα... «υποστείς κυρώσεις». Κάπως έτσι θα λειτουργήσει στο εξής η νέα πλατφόρμα (booking system) της Maersk που θα αφορά το freight services από Βόρεια Κίνα προς Νότια Αμερική και Αφρική. Η ενεργοποίηση των penalties ανεξάρτητα που πρόκειται να εφαρμοστεί βάζει μία νέα διάσταση στις συζητήσεις εμπειρογνωμόνων για τις «απώλειες» που προκαλούνται όταν «πελάτες» κλείνουν θέσεις σε πλοία αλλά δεν «προσκομίζουν» τα προς μεταφορά εμπορευματοκιβώτια.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων, ο αριθμός των «ανοικτών» θέσεων δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητος και είναι σίγουρα ζημιογόνος σε εποχή όπου όλες οι εταιρίες επιχειρούν να έχουν τις μέγιστες πληρότητες στα πλοία τους.

Να σημειωθεί ότι οι συζητήσεις περί «απωλειών» έχουν ξεκινήσει σχεδόν ταυτόχρονα με την ενεργοποίηση των ηλεκτρονικών πλατφορμών όπου ο «πελάτης» κλείνει θέση για το «κουτί του» παρακάμπτοντας το παλαιό σύστημα φόρτωσης με τους πολέμιους της τεχνολογίας να «επιχαίρουν» για τις «αστοχίες» του συστήματος.

Ωστόσο το πρώτο βήμα φαίνεται ότι έγινε από την Maersk ώστε και αυτές οι απώλειες να μειωθούν και οι ασυνεπείς πελάτες να κληθούν να επωμισθούν τη ζημία η οποία επηρεάζει και την αλυσίδα των logistics.

Μέχρι σήμερα ήταν παγιωμένο ότι αν η όποια ναυτιλιακή εταιρία έκανε λάθος αποζημιωνόταν ο πελάτης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter