Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επανεξελέγη στην κατηγορία Α του ΙΜΟ η Ελλάδα

imo 0000

Η Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) εξέλεξε τα ακόλουθα κράτη ως μέλη του Συμβουλίου του για τη διετία 2018-2019: Κατηγορία Α: Εξελέγησαν 10 κράτη με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην παροχή διεθνών ναυτιλιακών υπηρεσιών: Κίνα, Ελλάδα, Ιταλία, Ιαπωνία, Νορβηγία, Παναμάς, Δημοκρατία της Κορέας, Ρωσική Ομοσπονδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες. Και οι δέκα χώρες επενεξελέγησαν.

Κατηγορία Β: Δέκα κράτη με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το διεθνές θαλάσσιο εμπόριο: Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ινδία, Ολλανδία, Ισπανία, Σουηδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Κατηγορία Γ: Είκοσι κράτη που δεν εκλέγονται στις κατηγορίες Α ή Β και τα οποία έχουν ειδικά συμφέροντα στις θαλάσσιες μεταφορές ή την ναυσιπλοΐα και των οποίων η εκλογή στο Συμβούλιο θα εξασφαλίσει την εκπροσώπηση όλων των μεγάλων γεωγραφικών περιοχών του κόσμου: Μπαχάμες, Βέλγιο, Χιλή, Κύπρος, Δανία, Αίγυπτος, Ινδονησία, Τζαμάικα, Κένυα, Λιβερία, Μαλαισία, Μάλτα, Μεξικό, Μαρόκο, Περού, Φιλιππίνες, Σιγκαπούρη, Νότια Αφρική, Ταϊλάνδη, Τουρκία.

Το Συμβούλιο είναι το εκτελεστικό όργανο του ΙΜΟ και είναι υπεύθυνο, υπό τη Συνέλευση, για την εποπτεία του έργου του Οργανισμού. Μεταξύ δυο συνεδριάσεων της Συνέλευσης, το Συμβούλιο εκτελεί όλα τα καθήκοντα της Συνέλευσης, εκτός από τη διατύπωση συστάσεων προς τις κυβερνήσεις σχετικά με τη θαλάσσια ασφάλεια και την πρόληψη της ρύπανσης. Το νεοεκλεγέν Συμβούλιο θα συνεδριάσει, μετά την ολοκλήρωση της 30ης Συνέλευσης, για την 119η σύνοδό του (στις 7 Δεκεμβρίου) και θα εκλέξει τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρό του για την επόμενη διετία.
Η 30η Συνέλευση του ΙΜΟ πραγματοποιείται στο Λονδίνο στα κεντρικά γραφεία του ΙΜΟ από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου 2017. Και 172 κράτη μέλη και τα τρία συνδεδεμένα μέλη δικαιούνται να παραστούν στη συνέλευση, η οποία είναι το ανώτατο όργανο διοίκησης του ΙΜΟ. Οι διακυβερνητικές οργανώσεις με τις οποίες έχουν συναφθεί συμφωνίες συνεργασίας και καλούνται να συμμετάσχουν διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις με συμβουλευτικό καθεστώς στον ΙΜΟ.

Η συνέλευση συνεδριάζει κανονικά μία φορά κάθε δύο χρόνια σε τακτική σύνοδο. Είναι υπεύθυνη για την έγκριση του προγράμματος εργασίας, την ψηφοφορία του προϋπολογισμού και τον καθορισμό των οικονομικών ρυθμίσεων του Οργανισμού. Εκλέγει επίσης το Συμβούλιο των 40 μελών του Οργανισμού.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter