Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προβληματίζει το Brexit το City;

will brexit impact container shipping 1000 666 84 c1

Παρά τις ψύχραιμες προσεγγίσεις για τις επιπτώσεις στις ναυτιλιακές δραστηριότητες του Λονδίνου από το επικείμενο Brexit αλλά και τις προσπάθειες να μην θιγεί η «εικόνα» των σέρβις που παρέχονται στη διεθνή ναυτιλία τα στοιχεία παραμένουν ανησυχητικά. Για τη Βρετανική οικονομία. Έτσι σύμφωνα με στοιχεία μελέτης του London School of Economics (LSE) η οποία εκπονήθηκε εν όψει της προετοιμασίας εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ μόνο ο κλάδος των αντασφαλειών – καλύπτουν και τους ναυτιλιακούς τομείς- υπολογίζεται ότι θα υποστεί απώλειες της τάξης των 4 δισεκατομμυρίων στερλινών γεγονός που θα ζημιώσει αναλόγως την Βρετανική οικονομία.

Το γεγονός, αν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία της μελέτης θα έχει άμεση επίπτωση στις 600 ασφαλιστές και αντασφαλιστές επιχειρήσεις που λειτουργούν στο Λονδίνο και στις οποίες απασχολούνται περισσότερα από 325 χιλιάδες στελέχη τα οποία συνεισφέρουν στης οικονομικών διαστάσεων λειτουργίες της πόλης.

Οι εκτιμήσεις δίνουν και παίρνουν πάντως ενόψει Brexit, που θεωρείται μη αναστρέψιμο παρά τις τελευταίες πορείες διαμαρτυρίας και αντιδράσεις, για τις επιπτώσεις από το ενδεχόμενο φυγής και τμημάτων του διεθνούς χρηματοπιστωτικού τομέα και με δεδομένο ότι τόσο οι ασφάλειες και αντασφάλειες όσο και το χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει συνδεθεί με το «πλαίσιο» που έχει δημιουργήσει η Βρετανία για την προσφορά υπηρεσιών στη διεθνή ναυτιλία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter