Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2016: Σ τη ΗΕΜΕΧΡΟ το Piraeus International Centre Award

HEMEXPO Award

Στους Έλληνες Κατασκευαστές Ναυτιλιακού Εξοπλισμού (HEMEXPO) απονεμήθηκε το «Piraeus International Centre Award» των Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2016. Δύο χρόνια μετά την ίδρυσή της, η HEMEXPO βραβεύτηκε για τη συμβολή της στη προσπάθεια που γίνεται να ενισχυθεί ο Πειραιάς ως διεθνές ναυτιλιακό και οικονομικό κέντρο. Όπως ανέφερε η πρόεδρος των Ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού κα. Ελένη Πολυχρονοπούλου, κατά τη παραλαβή του βραβείου, η HEMEXPO είναι η έμπρακτη απόδειξη και αναγνώριση των δυνατοτήτων που έχουν οι Eλληνικές επιχειρήσεις εφόσον αποφασίσουν να εργαστούν συλλογικά. «Η θάλασσα πάντα ήταν εκεί που οι Έλληνες στρέφονταν για να αναπτυχθούν, να δημιουργήσουν, να έχουν ένα καλύτερο μέλλον», υπογράμμισε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι «η θάλασσα μας δείχνει τον δρόμο».

Εκ μέρους όλων των εταιρειών μελών των Ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού ευχαρίστησε τους κ.κ., καπετάν Παναγιώτη Τσάκο, Σίμο Παληό, Ευθύμιο Μητρόπουλο, Βασίλη Παπαγεωργίου και Σταύρο Χατζηγρηγόρη για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη που παρείχαν από τη πρώτη στιγμή στη HEMEXPO. Ευχαρίστησε επίσης το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Υπουργείο Ναυτιλίας και το Υπουργείο Εξωτερικών, το Enterprise Greece, την Εθνική Τράπεζα καθώς και όλες τις Ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες για την εμπιστοσύνη και την προτίμηση που έδειξαν στα ελληνικά προϊόντα.

Στα δύο χρόνια που έχουν περάσει από τη «σύλληψη» της HEMEXPO, ελληνικός εξοπλισμός που σχεδιάστηκε από Έλληνες μηχανικούς και αναπτύχθηκε από Έλληνες επιστήμονες έχει εγκατασταθεί με επιτυχία σε πλοία στα μεγαλύτερα ναυπηγεία του κόσμου. Οι εταιρείες προωθώντας τα καινοτόμα προϊόντα τους κατόρθωσαν να αυξήσουν τον τζίρο και τις εξαγωγές τους με αποτέλεσμα ο Κλάδος Κατασκευής Ναυτιλιακού Εξοπλισμού να έχει την καλύτερη απόδοση σε σχέση με τους υπόλοιπους κλάδους κατασκευής στην Ελλάδα.

Οι εταιρείες, που αποτελούν και τη ψυχή της HEMEXPO είναι οι ALUMINOX, CAPTAIN NEMO, DECON, D. KORONAKIS, ELVIK, ENVIRONMENTAL PROTECTION ENGINEERING, ERMA FIRST, EUROPEAN SENSOR SYSTEMS, FARAD, KLEEMANN HELLAS, NANOPHOS, OLYMPIA ELECTRONICS, PRISMA ELECTRONICS, PSYCTOTHERM,
RAYCAP, SELMA, SEABRIGHT by A. Mallios, SRH MARINE ELECTRONICS, UTECO, VIOHALCO HOLDINGS, FEAC ENGINEERING, HEEQAC, NAP ENGINEERING, SQLEARN και S. KORKIDIS BROS.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter